Deelnemers 2017

Voor de derde editie van Pianowandeling Culemborg hebben zich weer veel pianisten als deelnemer aangemeld. Er zullen 60 musici deelnemen tussen 10 en 80 jaar op 18 locaties in en rond het centrum van Culemborg. Op deze pagina staat een overzicht van de deelnemers. In het programma staat waar ze spelen.

Hieronder volgt een korte introductie van de deelnemers in 2017.

Leo van den Bandt,  Kees-Jan Bosma, Wilco van den BrinkDennis BroedersTeun Buwalda & Yara Hussein, Simone Damman & Gwenny Claasz CoocksonOtto DethmersGerard van den Dool en Jan van den Berg, Peter Elbertse met Yvette Ros en Barend LapperreDante van EwijkKees Greven, Esther Groot,  Kelvin GroutHenk HeijkoopPaul Jak, Johanneke van Kempen en Mark Zielhorst, Max Lakeman met pianola, K.E.C. Leerlingen, Margreet Markerink,  Nikola Meeuwsen, Irma Merkestein , Niels MoesFemke Mulder,
Bo de MyttenaereEmile en Martijn Nanninga, Gert van OsTimo van Peursen, Pianoduo Beth & Flo, Pianoduo Florence & IschicoAnneke van Rooijen, Salonorkest Rien ne va PlusEnno van der Schans & Mignon de LangeJoren Teurlings, Hielko Ubels, Marga Vaillant met Sachiko Kotani en Misae EndoMarcoen Verrest & Jan Stijnen, Ariadne Verstegen, Jan Pieter Visschers, Ellyne WieringaBea de Wit Ruud Zielhorst.
______________________________________________________________

Leo van den Bandt

Leo is 10 jaar en heeft een kleine 4 jaar les bij Hanny de Winter. In zijn vrije tijd speelt hij uiteraard veel piano en luistert hij graag naar klassieke muziek. Naast klassieke muziek houdt Leo ook veel van filmmuziek en de muziek uit zijn favoriete videogames. Dit is de derde maal dat Leo deelneemt aan de pianowandeling. Ooit hoopt Leo voor een echt groot publiek te spelen, net als zijn muzikale held, André Rieu.
______________________________________________________________

Kees-Jan Bosma

Mijn naam is Kees-Jan Bosma. Sinds jongs af aan stemde ik de radio al af op ClassicFM waar ik verliefd werd op de mooie klanken van de piano. Vanaf mijn negende levensjaar mocht ik dan ook eindelijk op pianoles en wilde ik al aan iedereen laten horen welke pianostukjes ik had geleerd. Soms gaf ik huisconcertjes met maar liefst 50 (!) oefenstukjes op het programma. Inmiddels ben ik vijftien jaar verder en ben ik erachter gekomen dat het veel leuker is om een selectie van je mooiste pianostukken te laten horen. In de tussentijd heb ik deelgenomen aan verschillende concerten en masterclasses in de talentenklas van Pier K (de Haarlemmermeerse muziekschool) en heb ik de eerste prijs gewonnen op het Haarlems Interscholair Toernooi (HIT) in de categorie Klassieke Muziek. Na tien jaar les te hebben gehad van Hélène ter Laak, volg ik inmiddels pianolessen bij Oksana Polman. Ik laat u met alle plezier luisteren naar werken van onder andere Bach, Beethoven en Rachmaninoff

______________________________________________________________

Wilco van den Brink

‘Ik ben begonnen rond mijn 12e met 1 jaar groepsles elektronisch orgel, daarna 1 jaar privéles van iemand die op bruiloften speelde. In de loop der tijd toen de technische mogelijkheden zich uitbreidden composities gemaakt met en voor meerdere instrumenten op toetsen. Pas een jaar of 15 terug voor het eerst een akoestische piano gekocht en 1 jaar pianoles gehad, tot ik er geen tijd meer voor had. Vervolgens mijzelf verder ontwikkeld door te spelen en componeren. Als ik begin te spelen weet ik intuïtief waar het heen moet en welke geluiden/instrumenten ik nodig heb. Een goed voorbeeld is het stuk “United Freedom” waarin ik de sfeer van de “Highlands” heb gecreëerd, daarvoor had ik een doedelzak sample nodig. Toen heb ik een doedelzakband benaderd en bleek dat ik onbewust het stuk in de juiste toonsoort had gecomponeerd, met precies de noten die de doedelzak kan spelen. Ik componeer de muziek vanuit het hart, en weet daardoor mensen te emotioneren.’
______________________________________________________________

Dennis Broeders

Dennis Broeders (1990) is een veelzijdig musicus die zich specialiseert in piano, zangers en koren. Hij studeerde aan het ArtEZ Conservatorium de hoofdvakken piano en koordirectie met als bijvak zang. Hij ontving lessen van onder andere Frank Peters, Marien van Nieukerken en Klaas Stok. Daarna volgde hij een jaar lessen bij Jos Vermunt aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij is allround klassiek pianist met speciale expertise in liedbegeleiding. Hij vormt vaste liedduo’s met sopraan Irene Hoogveld en sopraan Gerdine Tuinstra. Daarnaast geeft hij concerten met diverse koren en ensembles waaronder EVA vocaal ensemble. Sinds 2011 geeft Dennis met veel plezier pianoles aan kinderen en volwassenen.
______________________________________________________________

Teun Buwalda & Yara Hussein

Teun vindt zichzelf eigenlijk geen pianist, al heeft hij zeven jaar les gehad van Sandra Mol. Toch probeert hij altijd de beste muzikanten om zich heen te vinden om mee samen te werken. Hij componeert klassiek, jazz en gamemuziek, doet ieder jaar mee aan de compositiewedstrijd van het Nederlands Blazers Ensemble, en arrangeert voor acapellakoor The Neighbours. Yara en Teun kennen elkaar al sinds de basisschool, en spelen/zingen sinds kort een jazz-poprepertoire met ook eigen muziek.

Yara Hussein

______________________________________________________________

Simone Damman & Gwenny Claasz Coockson 

Simone:”Ik speel al piano vanaf een dat ik een jaar of 12 ben. Na de middelbare school eerst wat verschillende studies geprobeerd maar kwam uiteindelijk toch op het conservatorium terecht waar ik hoofdvak Docent Muziek heb gestudeerd met piano als bijvak. Na mijn studie ben ik muziekles gaan geven in het basis en middelbaar onderwijs en daarnaast ben ik me gaan specialiseren in het zingen met groepen. Ik gaf diverse kinder- en volwassenkoren leiding en was verbonden aan diverse musicalgezelschappen. In mijn vrije tijd begeleidde ik regelmatig zangeressen tijdens optredens en zong dan zelf ook mee.”

Gwenny:“Vanaf mijn 20ste zing ik in bands en in andere formaties zoals alleen met een karaoke band. een piano of de gitaar. Ik zing met name lichte pop (zowel Nederlands als Engelstalig) tot rock, soul en funk covers. Daarnaast heb ik in een aantal amateurmusicals gezongen en een aantal jaren bij een thematische horeca entertainment bedrijf professioneel gezongen. Nu zing ik, naast een reguliere baan in het welzijn, alleen nog voor mijn plezier. Er is geen speciale voorkeur in stijl die ik graag zing. Wat belangrijk is, is dat het me raakt en dat ik mijn muzikaliteit erin kwijt kan. Zingen geeft mij veel energie en voldoening omdat je het samen met anderen maakt.”

Simone en Gwenny maken al meer dan 25 jaar muziek met elkaar en het repertoire bestaat uit mooie ballads en up-tempo nummers van vroeger en nu, zoals nummers van Adèle, Beatles, Sade, Anouk en meer. Het plezier dat zij al jaren hebben om samen muziek te maken , uit zich in de performance die zij neerzetten.

______________________________________________________________

Otto Dethmers 

Otto Dethmers is zo vertrouwd met de piano dat het steeds weer een verrassing blijft wat er aan muziek ontstaat. Associatief en improviserend laveert hij tussen kunst en kitsch en als je het niet verwacht is daar ineens de stem, een gezongen gedicht of een zelf geschreven lied. Het kan allemaal. Met zijn techniek en vertrouwd zijn met de witte en zwarte toetsen kunt u met een gerust hart achterover leunen en genieten van een pianist die een grote passie koestert voor zijn instrument.
______________________________________________________________

Gerard van den Dool & Jan van den Berg

Jan van den Berg studeerde fluit, muziektheorie en bijvak zang aan het Utrechts Conservatorium. Daar maakte hij kennis met het klassieke liedrepertoire en koorzang. Na zijn studie zong hij, naast zijn loopbaan als leidinggevende in het muziekonderwijs, in diverse semiprofessionele koren en ensembles. Al die jaren zong hij ook liederen, maar alleen in de huiselijke kring. Nu hij een goede begeleider heeft gevonden treedt hij daarmee naar buiten.

Gerard van den Dool is, naast zijn werk in de gezondheidszorg, een enthousiast pianist en begeleidt graag andere instrumentalisten en zangers bij hun optredens. Daarnaast heeft hij zich geschoold als koordirigent. Hij richtte onder meer in 2000 het projectkoor ‘’Canto Amico’’ op, waarmee hij tot 2008 intensieve projecten organiseerde.

______________________________________________________________

 Peter Elbertse & Barend Lapperre & Yvette Ros

Barend Lapperre (L) en Peter Elbertse (R) zorgen voor Beatles muziek. Replica Paul McCartney piano geschilderd door Marita Zuurhout

Peter Elbertse & Barend Lapperre
Meezingen met Beatles songs
The Beatles zijn al meer dan 45 jaar uit elkaar maar staat nog volop in de belangstelling. Van 1962 tot 1970 namen de ‘Fabulous Four’ 22 singles en 12 studio albums op. Een selectie van hun songs komen voorbij: van ‘Love me do’ (1e album) tot ‘Let it be’ (12e album). We kunnen u vast niet weerhouden om luidkeels mee te zingen!
Bent u dol op muziek uit de 60- en 70ties, hevige fan of stille genieter – ga dan terug in de tijd en herinnert u zich de tekst niet meer, songteksten zijn aanwezig! Zelfs de generatie na the Beatles, die niet op zoek is naar nostalgie, zal verrast zijn door de veelzijdigheid; het repertoire van ‘The Fab Four’ beslaat vele facetten: rock, blues en pop. Middels de ‘intieme’ bezetting; Barend Lapperre (vocals) en Peter Elbertse (piano/vocals) worden de songs op eigen wijze gebracht met als eyecatcher een heuse replica van de Paul McCartney piano!
Programma Beatles meezingen: 14.00-14.20 | 14.50-15.10 | 15.40-16.00
______________________________________________________________

Yvette Ros speelt jazz op de piano samen met Peter Elbertse (vibrafoon)

Jazzduo Ros & Elbertse
Met achtergronden in vooral klassieke muziek, hebben Yvette Ros (piano) en Peter Elbertse (vibrafoon) beide een voorliefde voor jazz en met name de muziek van ‘the Modern Jazz Quartet’. Nummers als ‘Bag’s groove’, ‘Django’ en ‘All the things you are’ staan dan ook op het repertoire. Het accent ligt bij kwaliteit, prima improvisaties en het belangrijkste ingrediënt: plezier in de muziek! Door het enthousiasme van het duo zult u ervaren dat jazz toegankelijk en actueel is, zeker geen muziek voor ‘stoffige clubs’ – maar passend in de entourage van ‘Theater aan de Slag’; dé plek voor spontane interactie tussen publiek en musici.

Programma jazz:
14.25 – 14.45  | 15.15 -5.35 uur.
______________________________________________________________

Dante van Ewijk

‘Ik ben Dante en ik ben 15 jaar, ik ben een jaar geleden begonnen met piano spelen en heb les bij Sally. Ik heb echt heel erg naar mijn zin en ik zit op school op het Lek en Linge in Culemborg. Op school (in de tweede) moesten we een stuk voor school oefenen bij muziek. Dit vond ik heel leuk en ik ging toen kijken of pianoles iets voor mij zou zijn. Ik schrijf zelf geen muziek. Mijn favoriete componist is Chopin, al is dat voor mijzelf meestal wel te lastig. Daarom speel ik zelf liever een stuk van Mozart’.

______________________________________________________________

Kees Greven

Foto: John Verhagen

Kees Greven is 25 jaar en studeert wetenschapsfilosofie aan de Universiteit Utrecht. Hij speelt al vanaf zijn zevende jaar piano, maar is naar eigen zeggen pas met zijn twaalfde serieus aan de slag gegaan. Hij heeft les van Margreet Markerink. Hij legt zich toe op jazz improvisaties, die hij ook tijdens de Pianowandeling zal laten horen. Met evenveel gemak speelt hij de Goldberg Variaties als improvisaties.  Omdat Kees heel weinig kan zien, speelt en studeert hij vooral op het gehoor.

______________________________________________________________

Esther Groot 

Esther is pianodocente in hart en nieren,  Al weer voor de derde keer neemt Esther Groot (Pianostudio Emajeur Bennekom) deel aan de Pianowandeling Culemborg. In haar lespraktijk staat het enthousiasme voor de muziek en het pianospelen voorop, en met haar pianospel hoopt zij dit te delen met de luisteraar.
Op het programma staat:
Schumann – Kinderszenen, Op. 15
Schumann – Arabeske Op. 18
Mozart – Fantasia Cmoll K. 475

______________________________________________________________

Kelvin Grout

kelvin_groutDe Engelse pianist (in Nederland woonachtig) Kelvin Grout (1952) begon in zijn tweede levensjaar met pianolessen en won zijn eerste competitie toen hij pas zes jaar oud was. Na zijn studie aan het prestigieuse Guildhall School of Music and Drama in London, begon hij aan zijn internationale carriere als liedbegeleider. Hij heeft opgetreden en gewerkt met veel van de grootste zangers in de wereld zoals Elisabeth Schwarzkopf, Jessye Norman and Gundela Janowitz.
Na 35 jaar op het podium als begeleider heeft hij in 2016 in Culemborg ervaren wat het is om solo op te treden.  Dat smaakte naar meer en heeft geleid tot solo optredens en een solo CD ‘ Reflections’ . Hij speelt Mompou, Brahms Op.118, Poulenc, en tussen Liszt Consolation 3 and Chopin Nocturne Op27 no2zal hij de wereld première van ’Nachtmuziek’ spelen. Componist Daan Manneke schreef deze pianocompositie speciaal voor Kelvin. ‘Nachtmuziek’ maakt deel uit van een cyclus van zes delen – die min of meer in elkaar overlopen –  en krijgt de titel ‘GROTE ARCHIPEL – 2017/18’ met een duur van ca 40 minuten. De andere delen worden geschreven voor Daniël Kramer, Geoffrey Madge, Hannes Minnaar, Jelena Bazova, en Ralph van Raat.  www.kelvingrout.com , www.liederacademy.com .

______________________________________________________________

Henk Heijkoop

IMG_5454Henk Heijkoop studeerde geschiedenis en piano in Groningen. Als musicus werd hij reeds jong benoemd tot directeur van een (rijkserkende) muziekschool, een functie die hij tot aan zijn pensioen bekleedde. Als pianist trad hij veelvuldig op in kamermuziek- combinaties met o.a. cellisten, violisten, fluitisten en vocalisten. Daarnaast begeleidde hij diverse koren en was hij 22 jaar repetitor van ‘Toonkunst Bekker’ te Groningen.

____________________________________________________________

Paul Jak

Paul Jak Jak, Paulis 52 jaar, woont in Alphen aan den Rijn. Hij speelt vanaf zijn tiende piano en vindt het nog steeds leuk om te doen! Hij heeft muziekwetenschappen gestudeerd in Amsterdam en Informatica in Leiden. Hij is nu al meer dan 20 jaar succesvol werkzaam in de IT. De muziek is zijn grootste hobby. Hij vindt het leuk om zowel lichte als klassieke muziek te spelen. Momenteel is hij vaste begeleider van een popkoor en daarnaast maakt hij deel uit van het groepje pianisten (PODIUM)) die om de drie maanden klassieke huiskamer concerten geven.

______________________________________________________________

Johanneke van Kempen & Mark Zielhorst

Johanneke van Kempen
`Geef me een piano en ik wil zingen. Muziek is mijn taal, muziek maakt me gelukkig en via muziek kan ik me uiten. Pianospelen is de manier waarop ik mijzelf overal weer bovenop kan tillen. Als ik zing, kan ik even alleen zijn met mijzelf en hetgeen wat belangrijk voor me is. Ik laat me graag inspireren door andere muzikanten. Mag ik jou inspireren?’

Mark Zielhorst
‘Hallo! Ik ben Mark Zielhorst, 18 jaar. Muziek en musical zijn mijn passie. Ik zing sinds mijn zevende begin komend jaar met de vooropleiding Muziektheater Klassiek aan het conservatorium in Tilburg. Verder zing ik samen met Johanneke in a capellagroep The Neighbours, waarvoor ik het leuk vind arrangementen te schrijven.’
Mark zal met veel plezier een aantal duetjes zingen met Johanneke.

______________________________________________________________

Max Lakeman & pianolA

Dit jaar zal op de pianowandeling in Culemborg weer iets speciaals gebeuren. U krijgt dit jaar de kans om oude meesterpianisten, middels de pianola, weer live te horen! Denk aan live miniconcerten van Vladimir Horowitz, Alexander Scriabin, Maurice Ravel en nog vele anderen! Hoe speelden studenten van Frans Liszt zijn Hongaarse Rapsodieën? Hoe klinken de Lyrische stukken van Edvard Grieg als niemand minder dan hijzelf ze uitvoert? Max Lakeman (23) is verzamelaar en restaurateur van deze “Pianola’s”. Hij zal u op een speciale, totaal gerestaureerde, Virtuola  piano uit +/- 1911 meenemen op een muzikale tijd reis. Meer informatie: www.weltemax.com

______________________________________________________________

Leerlingen K.E.C.

Pianoleerlingen van K.E.C. pianodocenten Baxter en Olga Mertsalova zullen een afwisselend programma verzorgen tijdens de Pianowandeling Culemborg:
Claire Vaessen, Jochem Bodwes, Sjors Spronk, Nander Kos, Abel van Mourik.

Over Kunst Educatie Culemborg
K.E.C. is een initiatief van enkele muziekdocenten en een aantal ouders en op 1 januari 2015 opgericht. Kunsteducatie is geen luxe. Muziek, zang, theater, beeldende vorming en andere kunstvormen ontwapenen, geven zelfvertrouwen en verbinden. Of je nou naar een mooi concert gaat, een dans of toneel voorstelling bijwoont, of dat je selfies maakt, blogt, vlogt of YouTube filmpjes bekijkt, muziek en beeldende vorming zijn niet weg te denken in onze maatschappij. Het vormt ons, we kunnen er van leren en genieten. De essentie van kunsteducatie raakt de kern van de mens.
Kunnsteducatie stimuleert het plezier, zelf-vertrouwen en zelfbewustzijn. Door het samen beoefenen van kunst worden gevoel, denken en doen verbonden. Dit verbetert geheugencapaciteit en leerprestaties.
De docenten van KEC stimuleren het individuele talent. Individuele aandacht van de kunstvak-docent zorgt ervoor dat je in je eigen tempo leert, op basis van de jouw gegeven mogelijkheden en zo beter je talenten kunt ontwikkelen en benutten. Bij KEC volgen wekelijks meer dan 300 (vanaf zes maanden!) leerlingen muziek- of beeldende kunstlessen. Jong en oud kan terecht bij KEC!

______________________________________________________

Margreet Markerink

Pianiste en componiste van Argentijnse tangomuziek. Margreet speelt eigen tango composities uit haar nieuwste album”Moving Friends”. Daarnaast ook tangomuziek van o.a. Carlos Gardel en Astor Piazzolla. Ze heeft opgetreden in alle theaters/concertzalen van NL. Maar ook op festivals in Finland/Istanbul/Buneos Aires t/m Minnesota met Trio Tangata (www.triotangata.nl) en Tango Dorado. Met zangers zoals José Rivero, Jeannine Geerts, ook een Jenny Arean tour met Tango Dorado & Jenny Arean in 2009.
Meer informatie: margreetmarkerink.com 
_____
_________________________________________________

Nikola Meeuwsen

Meeuwsen, Nikola 0.1Nikola Meeuwsen (2002) is een van Nederlands opvallendste jonge pianotalenten. In 2012 won hij het Steinway Concours in Amsterdam, waar hij ook de publieksprijs in de wacht sleepte. Nikola studeert bij Marlies van Gent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de prestigieuze Accademia Pianistica di Imola waar hij sinds 2015 les krijgt van Enrico Pace.
Al meerdere keren heeft Nikola opgetreden in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Ook was hij te beluisteren in Festival Classique te Den Haag, het Circustheater in Scheveningen en in vele andere zalen verspreid over het hele land, waaronder de Concertboerderij van Rian de Waal.
Met het Ciconia Consort speelde Nikola in vier steden in Nederland het eerste pianoconcert van Mozart en samen met de toen eveneens dertienjarige pianiste Peiting Xue het Concert voor twee piano’s, KV 365. Dat Nikola beide concerten op een authentieke fortepiano heeft uitgevoerd, is een blijk van zijn grote veelzijdigheid. Nikola heeft deelgenomen aan verschillende masterclasses van onder anderen Ruth Nye, Edith Fischer en Dominique Merlet.
Nikola heeft een grote voorkeur voor componisten als Bach, Mozart, Beethoven, Liszt, Rachmaninov, Prokofiev en Chopin en pianisten als Horowitz, Cziffra, Rubinstein, Lipatti en Gould zijn de musici waar hij het liefst naar luistert.
www.nikolameeuwsen.nl

______________________________________________________________

Irma Merkestein

‘De eerste jaren dat ik pianoles had, speelde ik alleen bestaande stukken. De laatste jaren improviseer ik echter het liefst. Ik vind piano een ideaal instrument om gevoelens tot uitdrukking te brengen. Eenvoudige klanken kunnen al zo mooi klinken. De improvisaties hebben geleid tot het uitbrengen van twee pianoboeken. Wie geïnteresseerd is in ‘soft piano music’ kan een kijkje nemen op mijn website www.softpianomusic.com.’ Irma speelt tijdens de Pianowandeling eigen werk.

______________________________________________________________

Niels Moes

Foto: John Verhagen

Om zich meer op zijn muzikale ontwikkeling te kunnen concentreren besloot Niels (1950) met vervroegd pensioen te gaan en verliet hij in 2014 zijn wetenschappelijke loopbaan als wetenschappelijk medewerker en universitair docent aan de universiteiten van Utrecht en Delft.
Als pianist is hij voornamelijk autodidact, maar hij volgde later lessen bij Magda Evertse en Robert Lambermont. Momenteel is hij leerling van Jeroen van Veen. Zijn muzikale interesse ligt voornamelijk in de hedendaagse muziek en de muziek uit de twintigste eeuw. Zijn programma omvat werken van onder meer hedendaagse Nederlandse componisten (o.a. de eerste Colombiaanse en de eerste Finse solo-uitvoeringen van de Canto Ostinato), Claude Debussy, Federico Mompou, Edie Hill en Olivier Messiaen. Hij heeft vaak opgetreden als liedbegeleider. Als koorzanger is hij actief in Kamerkoor Venus, het Valborg Ensemble en het Valborgkoor. Samen met Janneke Moes en Els Schreuder treedt hij regelmatig op in een trio voor zang, blokfluit en piano.
Tijdens de Pianowandeling speelt Niels o.a. werk van de Nederlandse componisten Ton de Leeuw, Hendrik Andriessen, Willem Andries, Albert de Clerq, Jacob ter Velthuis, Wil van Holten, Anne Maartje Lemereis en Simeon ten Holt.
_______________________________________________________

Femke Mulder

20160612_183907Vanaf haar zesde jaar speelt Femke piano. Omdat haar broer ook piano speelde, ging zij ook piano spelen: de pianomuziek klonk al bij haar thuis. Ze speelt graag muziek van Ludovico Einaudi, dat is muziek die ook bekend is van de film ‘Intouchable’. Maar klassieke stukken vallen ook wel bij haar in de smaak. Ze speelt elke dag piano en zegt dat het haar tot rust brengt. Ze heeft les van Judith van den Dool.

______________________________________________________________

Bo De Myttenaere

Bo (16 jaar) is geboren in Zuid-Korea en woont in Hoogkarspel. Hij speelt vanaf zijn achtste piano, eerst onder begeleiding van Frank Kok, 5 jaar bij Hans Weenink en tegenwoordig onder begeleiding van de Japanse pianiste Mayumi Eguro te Hoorn.

Bo speelt graag Beethoven, Chopin, Debussy, Lizst en Mozart. Van de moderne componisten houdt hij erg van Einaudi, Glass, Satie, Yiruma en Yann Tiersen. Zijn favoriete klassieke stukken zijn o.a. Serenade van Schubert en Ballade 4 van Chopin. Hij organiseert regelmatig een pianoconcert in de regio.
Bo heeft het initiatief genomen om regelmatig te spelen in woonzorgcentra in de regio en heeft diverse malen in het voorprogramma mogen staan van artiesten die optraden in Hét Postkantoor te Bovenkarspel, o.a. bij harpiste Lavinia Meijer en pianist Jeroen van Veen. Hij heeft meerdere malen opgetreden bij Restaurant van Dis in Hoogkarspel en speelde regelmatig in het Amstelhotel in Amsterdam.
​Regelmatig doet Bo mee aan talentenoptredens, o.a. de Young Pianist Bate in Amsterdam, het Keuris Concours in Amersfoort, Hollands Got Talent en Zuider Havendijk Concerten. Bo droomt van toelating tot het conservatorium!

______________________________________________________________

Emile en Martijn Nanninga

Emile Nanninga_2aEmile Nanninga
Emile speelt vanaf zijn 8e jaar piano en is voor zijn leeftijd een vergevorderd pianist. Emile is 13 jaar, woont in Culemborg en is leerling van Sandra Mol. Hij heeft enorm veel plezier in pianospelen en begint ook te improviseren en componeren. Hij is speels op de piano en houdt van ritmische en andere grapjes. Hij speelt graag muziek van Chopin en Mozart, maar houdt ook erg van swingende jazz en ragtime en de tango muziek van Astor Piazzolla. Begin 2016 was hij prijswinnaar bij het Keuris Concours voor piano.

_______________________________________________________

Nanninga, Martijn 2016-08-18 16.26.29Martijn Nanninga
Emile zal naast klassieke werken ook zijn vader, Martijn Nanninga (accordeon), begeleiden bij het nummer ‘Oblivion’ van Astor Piazzolla. Martijn is afgestudeerd flamenco gitarist  (Rotterdams Conservatorium, o.a.  les van Paco Peña) en accordeonist. Hij heeft samengewerkt met diverse musici op het gebied van Spaanse muziek en Argentijnse Tango. Hij is o.a. bekend van de Meezingnachten die hij samen met Andrea Hauser (viool) organiseert in o.a. de Geeertekerk te Utrecht.  www.meezingnacht.nl.

______________________________________________________________

Gert van Os

“En als je dan een echte Culemborger bent en meer dan 50 jaar piano speelt……..ja, dan vind ik dat ik hier ook een hele mooie bijdrage aan kan leveren en de Culemborgers vooral kan gaan laten genieten van de diversiteit van mijn pianospel”, was de eerste reactie van Gert toen hij mailde naar de organisatie van de pianowandeling. Vanaf zijn 5e jaar tot 15e jaar kreeg Gert klassiek pianoles van Jan Baarda en Bert Lassing, beide bekende pianodocenten uit Culemborg. Hij was winnaar van de talentenjacht West-Betuwe, georganiseerd door het KWC in 1972, speelde in de KWC-schoolband, speelde piano bij cabaretgroep ’t Binnebarretje, en was toetsenist bij ‘The Surprisers’ uit Culemborg van 1972 tot 1985 (stijldansmuziek).
Zijn TV-optreden genoot hij in Nederland Muziekland, optredens met band in ‘Los Vast’, muziekprogramma van Jan Rietman, en bij ‘Hollands Glorie’ van Krijn Torringa. Als huispianist was hij tot 1992 te beluisteren in restaurant ‘de Batouwe’ te Tricht. Recentelijk was hij toetsenist bij The Murphy Jets (jaren 60- band) en hij speelt momenteel in de band First Issue (jaren 70 & 80 band).
Gert van Os is een allround pianist met een duidelijke voorkeur voor de pop/rock muziek uit de jaren ’70 en ’80; hij speelt veel improvisaties die zijn afgeleid van klassieke en rockcomposities. Hij speelt van Pop/Rock, Rock ’n Roll/Boogie Woogie en Easy Listening/Evergreens tot Jazz/Charleston en Bossanova; en van klassiek tot filmmuziek. Gert schaart zichzelf onder de categorie ‘goede amateurpianisten’ en belooft in ieder geval de luisteraars een onvergetelijk leuke dag.
______________________________________________________________

Timo van Peursen

timo 01Timo (2000) heeft sinds 2005 pianoles. Naast pianospelen is ook schaken een grote hobby. Hij zit in de derde klas van het Lyceum Ypenburg in de regio Den Haag. Muziek maken is de motor van zijn schoolsucces. Bijna dagelijks is hij te vinden achter de piano. Thuis om te oefenen, op les bij zijn muziekdocent Eric Schulp en samen met zijn vader Davo in een ensemble in de kerk op zondagmorgen. De muziek traint zijn geheugen, want met zijn visuele beperking is hij aangewezen op zijn oren. Schoolboeken van Timo zijn gesproken teksten en speciale uitgaven op zijn ipad. Zijn vader begeleidt zijn muzikale ontwikkeling. Muziekdocent Eric Schulp is gespecialiseerd in lessen in de vrije tijd voor kinderen met een beperking. Door zijn muzikale vaardigheden speelt hij wekelijks mee in het ensemble in de kerk en is een gewaardeerd lid van die gemeenschap. Zijn lievelingsmuziek is jazz en hij zal dit ook spelen tijdens de Pianowandeling.
______________________________________________________________

Pianoduo Beth & Flo

Beth & Flo wordt gevormd door de pianisten Elsbet Remijn en Claudette Verhulst. Zij studeerden in 2014 af in de master klassiek piano aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Als duo geven zij verrassende concerten met een ‘vleugeltje’ theater. Ze traden o.m. op in Het Concertgebouw in Amsterdam, de Oosterpoort in Groningen en tijdens het UitFestival in Den Haag. Ze spelen in concertzalen en in theaters, maar even lief op plekken waar klassieke muziek nooit klinkt! Zo speelden Beth & Flo in de zomer van 2015 tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam in een boksschool de voorstelling Slaande Ovatie, geregisseerd door Jorinde Keesmaat, waarin de dames niet alleen pianistes waren, maar ook boksers. In 2016 brachten zij hun eerste opnames uit op hun Vleugeltje Klassiek: de enige echte Beth & Flo- USBstick!
Verhalen, verrassingen en interactie met het publiek zijn belangrijke elementen in de concerten van Beth & Flo. Het duo is in volle vaart op een ontdekkingsreis om alles wat er mogelijk is met klassieke muziek zich eigen te maken, waarbij ze hun publiek graag meenemen! Met deze passie voor piano en klassieke muziek verrassen ze graag het publiek bij de feestelijke afsluiting van Pianowandeling Culemborg.

_____________________________________________________________

Pianoduo Florence & Ischico

Pianoduo Florence & Ischico is in 2014 ontstaan toen Ischico Velzel en Florence van der Does elkaar ontmoetten op het Artez conservatorium in Zwolle. Als duo hebben zij concerten gegeven op diverse podia. Sinds januari 2017 nemen zij deel aan de Pianoduo Festival Academy van het Scholtes & Janssens duo. Daarnaast krijgen zij les van Sepp Grotenhuis en Helena Basilova. Ook volgden zij masterclasses van onder andere Rikako Murata, Ellen Corver, Hardy Rittner, Henk Guittart en Vincent Coq.
Florence van der Does (08-09-1994) begon na het volgen van vioollessen op 13-jarige leeftijd met pianoles. Momenteel studeert zij bij Frank Peters aan het Artez conservatorium in Zwolle. Zij geeft regelmatig concerten en was onder meer te horen in Theater Orpheus in Apeldoorn, de Domtoren in Utrecht en Schouwburg Odeon in Zwolle. Masterclasses volgde zij bij o.a. Brenno Ambrosini, Marietta Petkova, Fernando Rossano, Rikako Murata, David Kuyken en Bart van Oort.
Ischico Velzel (01-01-1996) was zes jaar toen zij begon met piano spelen. Toen zij vijftien jaar was, werd zij aangenomen in de Jong Talentklas van het conservatorium Amsterdam. Na drie jaar les van Marcel Baudet begon ze in 2014 aan het conservatorium Artez met klassiek piano bij Frank Peters.
Ischico heeft concerten gegeven op o.a. Paleis het Loo, Kasteel Doornenburg en in Theater Orpheus in Apeldoorn. Daarnaast heeft ze masterclasses gevolgd bij o.a. Mila Baslawskaya, Albert Attenelle, Stanislav Pochekin, Jean-Marie Cottet (CRR Parijs) en Mariette Petkova.

Programma
Fr. Schubert – Rondo D.608 in D groot
C. Debussy  – Petite Suite: (En Bateau – Cortège – Menuet – Ballet)
S. Rachmaninov – Uit six morceaux: Barcarolle – Romance

_____________________________________________________________

Anneke van Rooijen

Rooijen, Anneke van - foto 2015Anneke houdt zich in haar vrije tijd intensief bezig met pianospelen. Daar is zij als kind mee begonnen. Pianospelen doet zij naast haar werk in de ICT. Zij vindt het een heerlijke manier van in- en ontspanning en het biedt een mooie afwisseling op haar werk. Zij speelt klassieke werken, momenteel o.a. van Grieg, Schumann en Gershwin. Naast haar solospel speelt zij ook samen met andere instrumentalisten, met name violisten, cellisten en fluitisten. Ook speelt ze graag quatre-mains.

______________________________________________________________

Salonorkest Rien ne va Plus

Het salonorkest RIEN NE VA PLUS speelt salonmuziek uit het begin van de vorige eeuw. Dat is ook de muziek die in 1912 met heldenmoed werd gespeeld aan boord van de zinkende Titanic. Vrolijke muziek, die de ontredderde passagiers het gevoel moest geven dat het allemaal wel goed zou komen. Het was de tijd waarin Scott Joplin furore maakte met zijn ragtimecomposities, terwijl het romantische repertoire in de café’s en restaurants onverminderd populair bleef. Een salonorkest kon in die tijd alles spelen: romantisch-klassiek, Roemeense zigeunermuziek en ragtime. De enige ambitie was: een plezierig achtergrondgeluid, als begeleiding voor gezelligheid, eten en drinken.
In de negentiger jaren van de vorige eeuw besloten Mignon de Lange en Enno van der Schans, beiden als advocaat werkzaam in Amsterdam, hun kantoor te laten horen hoe inspirerend het kan zijn om deze salonmuziek weer tot leven te brengen. Samen met een paar andere muzikale kantoorgenoten hebben zij een salonorkest geformeerd dat nu al vele jaren lang feesten en partijen met hun muziek opvrolijkt. Het orkest is allang geen kantoororkest meer, maar bestaat nog steeds uit amateurmusici die naast hun dagelijkse werkzaamheden graag muziek maken, waaronder een paar juristen die op gezette tijden het wetboek voor het muziekboek verruilen.
Het orkest wordt geleid door pianist Enno van der Schans en violiste Mignon de Lange. Hun permanente passie voor zelf muziek maken heeft ook het leven ingekleurd bij de andere orkestleden: Evelien van Hoolwerff (cello), Aletta Blomberg (contrabas), Ben Schueler (klarinet) en Bert Sanders (dwarsfluit).
Het salonorkest RIEN NE VA PLUS kan geëngageerd worden voor feestelijke en niet mechanisch versterkte (dus ook niet te luide) achtergrondmuziek tijdens recepties en diners, in een op maat af te stemmen bezetting van 2, 3, 4, 5 of 6 musici.
Contact: Enno van der Schans, Van Breestraat 90-H, 1071 ZS Amsterdam, tel 020 – 673 80 33, e-mail: enno@vanderschans.nl
Website: www.salonorkestriennevaplus.nl

______________________________________________________________

Enno van der Schans & Mignon de Lange

Enno, die zichzelf als kind piano leerde spelen, weigerde in de vijftiger jaren als schooljongen pianoles nadat hij de Black and White Rag – nu op CD opgenomen met het orkest Rien ne va plus – noot voor noot met een potlood in een schriftje had overgeschreven en vervolgens uit het hoofd had geleerd.

Mignon de Lange groeide op in een gezin waarin veel muziek werd gemaakt. Op 5-jarige leeftijd kreeg zij haar eerste (kwart)viool. Vanaf haar 11e kreeg Mignon les bij Lenneke Willems, een Haagse violiste die ook in King’s Galliard speelde, een Ierse folkband. Mignon mocht tot haar grote plezier een enkele keer met hen optreden. Vanaf haar 14e volgde Mignon vioollessen op het conservatorium. Na haar eindexamen studeerde zij rechtsgeleerdheid, maar bleef de viool een grote rol spelen. Zij kreeg les van de Hongaar Thomas Magyar, die zijn publiek diep kon raken met zijn vioolspel. Na haar afstuderen ging Mignon aan de slag als jurist en daarnaast speelde (en speelt) zij als violiste in verschillende ensembles, waaronder het salonorkest Rien ne va plus en het Balkanmuziekensemble Cadineasca Dreapta.

Enno en Mignon richtten in de jaren negentig het salonorkest Rien ne va plus op om te laten horen hoe inspirerend het kan zijn om de salonmuziek uit oude tijden weer tot leven te brengen. Samen met een paar andere muzikale kantoorgenoten hebben zij dit salonorkest geformeerd, waarmee zij jarenlang feesten en partijen binnen en buiten hun kantoor met hun muziek hebben opgevrolijkt.

Enno en Mignon treden tijdens de pianowandeling niet alleen met Rien ne va plus op maar ook als duo.

______________________________________________________________

Joren Teurlings

Teurlings, Joren 2016-07-25 20.55.32Joren heeft ongeveer 3 à 4 jaar les, waarvan de laatste jaren bij Hanny de Winter.
Joren houdt van de lichtere muziek en hij speelt graag heel vrolijk en swingend. Hij gooit zich er helemaal in. Oefenen vindt hij wat minder, optreden daarentegen superleuk. Als hij begint kan hij eigenlijk niet meer ophouden met spelen….
Dit belooft wat tijdens de pianowandeling! (Foto: Joren tijdens zijn optreden bij Pianowandeling Culemborg in 2015).
______________________________________________________________

______________________________________________________________

Hielko Ubels

Hielko is een zeer enthousiast pianist die naast zijn gezin en werk als software ontwikkelaar genoeg tijd weet te vinden om uitdagend klassiek piano repertoire in te studeren en te onderhouden. Zo heeft hij onlangs de Appassionata Sonate van Beethoven aan zijn repertoire weten toe te voegen.
Tijdens de Rotterdamse Pianodriedaagse in 2014 werd aan Hielko de Bob Brouwerprijs uitgereikt. Deze prijs wordt toegekend aan iemand van 30 jaar en ouder die een bijzondere prestatie heeft neergezet.
Toen hij 10 jaar was begon Hielko met orgellessen op de muziekschool in Bennekom. Deze lessen gingen zeer voorspoedig waardoor zijn docent, toen hij 15 was, adviseerde om pianolessen erbij te nemen om de techniek verder te verbeteren. Hielko werd direct zeer gegrepen door de piano waardoor hij volledig overstapte van het orgel naar de piano. Nog geen jaar later won hij, tot grote verrassing van zijn ouders, het pianoconcours van de muziekscholen Ede, Veenendaal en Wageningen met een modern stuk van de Nederlandse componist Willem Pijper. Daarbij werd destijds de kanttekening gemaakt dat hij niet eerste zou zijn geworden met een stuk van Mozart of Chopin omdat hij nog aan de finesses van de pianotechniek moest sleutelen. Toen hij 18 jaar was behaalde hij echter de eerste prijs op het pianoconcours van alle Gelderse muziekscholen met het 2e Scherzo van Chopin.
Tijdens zijn schooltijd en studie aan de Hogeschool in Rotterdam verdiende Hielko bij als pianist in het met 1 Michelin ster bekroonde restaurant ‘Het Koetshuis’ in Bennekom. Dit heeft hij 9 jaren gedaan. Hielko is altijd blijven pianospelen maar is pas weer echt fanatiek geworden sinds 2009. In 2010 begon hij met privé-pianolessen bij Codarts docent José Nunez Ares. Sinds 2014 volgt Hielko nu lessen bij de Braziliaanse pianist Luis Fabiano Rabello.
______________________________________________________________

Marga Vaillant, Sachiko Kotani & misae Endo

Marga Vaillant en Sachiko Kotani

Marga Vaillant hoorde als peuter thuis verschillende muziekstijlen, zoals, opera, dixieland, klassiek en evergreens en al heel jong speelde ze, naast klassiek, graag de jazzy muziek van haar grote broer. Het grootste verjaardagscadeau was haar eerste pianoles toen ze 7 werd. Haar muzikale talent viel op. Ze begeleidde al jong (grote) koren in verschillende muziekstijlen variërend van gregoriaans, klassiek, musical, jazz tot (lichte) pop. Later nam ze les bij pianist en componist Jo Sporck in Tilburg. Dit resulteerde in meer diepgang en beleving in haar spel, waar zij hem zeer dankbaar voor is. Haar muzikale activiteiten kwamen altijd naast haar loopbaan bij grote multinationals die ze onlangs, na 45 jaar, heeft afgesloten.

Sachiko Kotani kreeg haar eerste pianoles toen ze 4 jaar was in haar geboorteland Japan. Toen ze in de jaren ’70 met haar ouders in Boston woonde kreeg ze interesse voor de dwarsfluit. Terug in Japan speelde ze 10 jaar dwarsfluit in een harmonieorkest. Haar voorliefde voor dit instrument was toen duidelijk. Tijdens een uitwisselingsprogramma van de Universiteit van Osaka met de State University of New York volgde ze lessen bij het betreffende Music Department. Begin jaren ’90 verhuisde Sachiko naar Nederland. Hier heeft ze de pianiste Marga Vaillant ontmoet. Het klikte persoonlijk en muzikaal zeer goed. Sindsdien treden ze samen steeds vaker op. Sinds een paar jaar krijgt zij zeer waardevolle ondersteuning en les van Yukari Nanami. De passie voor muziek heeft zij inmiddels overgedragen aan haar oudste zoon die haar bij gelegenheid op de piano begeleidt.

Misae Endo begon op 3-jarige leeftijd met orgellessen in Tokio, die zij vanaf 5-jarige leeftijd voortzette op de piano bij onder meer Naoko Meguro. Hoewel een carrière als pianiste voor Misae was weggelegd, ambieerde zij toch het beroep van stewardess en begon daarom de studie Engels aan de Oxford Academy in Engeland. Op dit moment vliegt Misae ruim 28 jaar als stewardess bij KLM. In haar vrije tijd krijgt zij nog steeds pianolessen bij Henriëtte Wirth. Ook vliegt zij regelmatig naar Tokio om daar concerten te geven met onder andere het “piano-to Tawamureru-Kai” een groep pianisten onder leiding van pianiste Yoko Asami. In 2007 heeft Misae “quatre-mains” samengespeeld met Wibi Soerjadi op een KLM-personeelsfeest. In 2015 speelde zij op het Zomerconcert van Airchestra samen met Yoshimi Kawai en Misaki Yamada het Pianoconcert nr. 23 in A van Mozart en de Romance voor piano 6-handig van Rachmaninov.

______________________________________________________________

Marcoen Verrest & Jan Stijnen

Jan Stijnen kreeg zijn eerste lessen van Jan Hollinger in Rotterdam. Op zijn negende begon hij met cello spelen en al snel trok ook het spelen in een orkest hem wel aan. Hij speelde mee in het Nationaal Jeugd Orkest, en in het United States National Youth Orchestra toen hij een jaar studeerde in de Verenigde Staten. In zijn studententijd speelde hij mee met het Delftse studentenorkest Krashna Musika, waar veel koor- en orkestwerken de revue passeerden. In die tijd kwam hij ook steeds meer in aanraking met kamermuziek en speelde hij in diverse amateur strijkkwartetten. Inmiddels heeft hij daarmee meer dan 30 jaar muziekervaring opgedaan.
Op dit moment is hij aanvoerder bij symfonieorkest de Philharmonie uit Amsterdam en speelt hij in pianotrio Diverto. Met de pianist uit dat trio, Marcoen Verrest, vindt hij het heerlijk om in zijn vrije tijd samen met hem muziek te maken en te werken aan een sonate.

Marcoen Verrest studeerde hoofdvak klassiek piano bij Joop Celis aan het Conservatorium van Maastricht. Al tijdens zijn studie was hij zeer actief in kamermuziekverband en in diverse samenstellingen. Ook na zijn conservatoriumstudie en tijdens zijn studie rechten in Amsterdam, bleef Marcoen actief als kamermusicus. Na diverse bestuursjaren bij onder meer het Nederlands Studenten Orkest en 2 jaar bij Entrée, de jongerenvereniging van Het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest aan diverse producties te hebben meegewerkt, was hij als docentondernemer gestart met de succesvolle lespraktijk Thuis Pianoles!. Momenteel heeft hij samen met zijn vriendin Sharon Niessen het nieuwe bedrijf Music. Talent. Match. opgezet,
een digitaal platform waarbij muziekdocenten en mensen die een muziekdocent zoeken elkaar makkelijk kunnen vinden, lessen kunnen plannen en de financiële afhandeling kunnen regelen.
Daarnaast is Marcoen als componist/producer werkzaam voor een Nederlands
platenlabel, en maakt hij muziek voor o.a. (internationale dance) festivals, tv-shows, commercials en voor een bedrijf in Los Angeles voor Hollywood filmtrailers.
______________________________________________________________

Ariadne Verstegen

Ariadne Verstegen studeerde klassiek piano (Bachelor en Master of Performance) aan het Utrechts Conservatorium. Dat ging haar allemaal goed af, en met een inspirerend semester aan het Mozarteum in Salzburg er nog bij, sloot ze haar eindexamen af met een 9. Echter, nooit helemaal op haar gemak met het uitsluitend naspelen van weliswaar prachtige opgeschreven noten, begon ze een paar jaar geleden met improviseren en componeren. De weg van vrij en creatief willen zijn werd al voorbereid met het componeren als tiener, en na het conservatorium met het samenwerken met theatermakers, het combineren van muziek en poëzie, en het componeren van pianosolo’s voor talloze musicalnummers. Als kind hield ze meer van The Beatles dan van Bach, en nog steeds blijft de invloed van popmuziek meespelen, net als overigens Bach (nu trouwens weer meer Bach dan Beatles). Ze geeft improvisatielessen met de nadruk op vrij en met aandacht leren spelen, ook voor degenen die toch het meest houden van het klassieke repertoire, en juist voor de degenen die improviseren nogal spannend vinden.

‘In mijn muziek zit ik dicht bij de kern van wie ik ben, en als wij iets hetzelfde hebben dus ook dicht bij de kern van wie jij bent! De titels van mijn stukken verwijzen vaak naar het overheersende gevoel van de muziek. “Je zit ergens in en daar wil je dan weer uit” “Liefdesverklaring”, “Kleine stille dingen nummer1.” Soms is het niet alleen maar prettig om naar te luisteren, omdat het bijvoorbeeld chaos wil uitdrukken. Want ook chaos zit in ons. Soms ook twijfel en stilstand. Vaak ook, en gelukkig maar, liefde en geluk’.

Kijk, luister en lees verder op www.ariadneverstegen.nl 

______________________________________________________________

Jan Pieter Visschers

jppiano2‘Al ruim vijfentwintig jaar speel ik piano. Aanvankelijk vooral populaire muziek, alleen of met zingende vrienden. Later begon ik ook op bruiloften te spelen en in restaurants tijdens reizen in het buitenland.
De laatste jaren speel ik op professionele basis. Voornamelijk op bruiloften, recepties en exposities, in hotels, restaurants en verzorgingstehuizen en ook gewoon in huiskamers bij een gezellig diner of een feest.
Als huispianist verzorg ik de pianomuziek in de Sigarenfabriek in Utrecht (www.sigarenfabriekutrecht.nl), een prachtige en intieme ruimte waar mensen diners kunnen boeken met of zonder muzikale omlijsting’. Meer informatie over Jan Pieter is te vinden op zijn eigen website: janpietervisschers-pianomuziek.nl

______________________________________________________________

Ellyne Wieringa

Ellyne Wieringa maakt deel uit van het talentvolle Pianoduo Elan, dat wordt geprezen om hun uitzonderlijk goede samenspel, virtuositeit, balans en muziekbeleving. In 2016 was ze samen met Eline de Gast als duo te beluisteren, deze keer speelt ze solo.
Ellyne studeert bij Stéphane de May en Bart van de Roer. Als Duo zijn ze geselecteerd om coaching in pianoduo- spel te ontvangen van het bekende pianoduo Scholtes-Janssens in het kader van de Pianoduo Festival Academy. Masterclasses volgde ze bij Maarten van Veen, Martin Vojtisek, William Howard en Henk Guittart.
Meer informatie: ellynewieringa.com www.pianoduoelan.nl

______________________________________________________________

Bea De Wit

Wint, Bea de 2016-07-09 21.10.11‘Mijn naam is Bea de Wit en ik kom uit Gouda. Ik heb naast mijn baan in het basisonderwijs altijd met veel plezier piano gespeeld en geef aan een kleine groep leerlingen pianoles. Inmiddels ben ik bezig aan de slotfase van de Schumann Akademie, een muziekvakopleiding voor docerend musicus .Onlangs ben ik gestopt met mijn werk in het basisonderwijs, zodat ik me helemaal bezig kan houden met de piano en het lesgeven.
Samen met mijn man, die fagot speelt, en met andere amateur musici geef ik regelmatig huisconcerten. Het lijkt me erg leuk om met deze pianowandeling mee te doen. Culemborg is een prachtige stad om dit te organiseren.’
Meer informatie: www.pianolesgouda.info

______________________________________________________________

Ruud Zielhorst

Ruud Zielhorst (1989) begon zijn pianolessen op zevenjarige leeftijd. Marlies van Gent bereidde hem voor op het conservatorium. Zijn Bachelorstudie piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag heeft hij afgesloten bij Ellen Corver. Hij studeert momenteel verder aan de Folkwang Universiteit in Essen bij Evgeny Sinaiski, Yannick Rafalimanana, Xaver Poncette en Henri Sigfridsson. Zijn focus ligt daarbij op de kamermuziek met strijkers en zangers. In 2016 was Ruud aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag werkzaam als correpetitor in de lessen drama.
Ruud Zielhorst viel in de prijzen bij oa het Princes Christina Concours en speelt in kamermuziekverband samen met Nikolau Ratchev ( viool ), Anna Maria Wunch ( altviool ), Emily Wittbrodt ( Cello ), Garwyn Linnell (cello). Met Vera Fiselier en met Emily Dilewski werkt hij samen aan liederen en operarepertoire.  Met Maria Fiselier heeft Ruud in 2015 liederen van Mattheu Dijker opgenomen, wat resulteerde in de CD ‘De Waanzin van deze Wereld’. Hij was pianist in het Nationaal Jeugd Orkest, het Nieuw Kamer Orkest en bij Ensemble Royaal. Ook speelde hij samen met een aantal koren waaronder Kamerkoor Ad Parnassum, het Nederlands Zangtheater en Kamerkoor Kwintessens.
Ruud nam deel aan masterclasses van oa Tatiana Zelikman, Igor Roma, Nata Tsevereli, Paul Komen. Hij volgde ook lessen bij Naum Grubert en Paulo Giacometti

______________________________________________________________

Wilt u tijdens een volgende Pianowandeling ook spelen op één van de locaties? Laat het ons weten via het contactformulier bij contact. Tweede zondag in september.