Jubileum pianoconcert

Op vrijdag 13 september is er een jubileum pianoconcert ter gelegenheid van het jubileumjaar van Pianowandeling Culemborg. Deze vindt plaats in de Grote of Barbarakerk, Grote Kerkstraat 4 in Culemborg en vangt aan om 20.00.

Pianisten Sandra en Jeroen van Veen, Lestarie Scholtes en Gwylim Janssens, Rangel Silaev, Martin Oei en Mike del Ferro spelen een gevarieerd programma van Bach, romantiek en minimal music van Jeroen van Veen tot Canto Ostinato & Beyond. Mis het niet!

Kaarten
In de voorverkoop zijn kaarten a €15,00* te verkrijgen

  • bij boekhandel Tomey Markt 36, Culemborg
  • door een mail te sturen naar info@pianoculemborg en daarna € 15,00 over te maken op NL02RABO0310402735 o.v.v. aantal kaarten en uw naam. U ontvangt uw kaartje dan bij de entree.

*Aan de deur kosten de kaarten €17,50.
N.B. Maak kans op prijzen bij de feestelijke VOC winkeliers actie, o.a. gratis V.I.P. kaarten met Oldtimer service en bubbles en nog meer prijzen. Vul de antwoorden in de flyer in en lever het formulier in en maak nog meer kans door mee te doen aan het messenger spel. Lees hier meer over de actie van de VOC (Vereniging Ondernemers Culemborg) en over het messengerspel.

Pianisten
Lestari Scholtes (1984) en Gwylim Janssens (1985) vormen sinds 2003 een pianoduo. Vandaag de dag worden zij erkend als één van de meest vooraanstaande pianoduo’s van hun generatie. Hun debuut (2009) en optreden (2012) in Carnegie Hall werd geprezen als een ‘subliem duo in topvorm’. Het duo trad op in meer dan 30 landen over de hele wereld. “If you listen to these two young people play music, you think that everything in the world will be all right” – Menahem Pressler, Beaux Arts Trio.

Rangel Silaev (2000) is een jonge, enthousiaste en vooral ondernemende creatieve pianist en componist vol energie en toekomstplannen en met een missie. De in Venray geboren Rangel begon met pianospelen toen hij 5 jaar was. Na zijn studie piano en compositie aan het conservatorium te Tilburg (2010-2014), rondde hij in 2017 de VWO-opleiding af aan de school voor Jong Talent van het Haags Conservatorium (piano en compositie). Hij won al heel veel prijzen voor zijn jonge leeftijd o.a. Meesterproef Concours Classic Young Masters en was hij winnaar van het Prinses Christina Concours in 2012. Naast klassieke muziek speelt hij graag zelf gecomponeerde muziek. Hij schrijft ook dance- en filmmuziek met de hem kenmerkende ambitie.

Martin Oei (1996) is een uitzonderlijk begaafd musicus met een verbluffende techniek en grote muzikale beleving. Op zijn negende begon hij met piano spelen en won diverse prijzen, o.a. Prinses Christina Concours en Young Pianist Foundation. Op zijn veertiende nam hij zijn eerste CD op. Op zijn zestiende gaf Martin een solo recital in het Concertgebouw met de reconstructie van Beethovens Fantasiesonate in D. Met Daniël Wayenberg en Klara Würtz treedt hij succesvol op als piano duo. De gemeente Culemborg reikte in 2013 Martin de Jeugdonderscheiding uit ’wegens zijn muzikale (piano) prestaties en de positieve uitstraling op de stad Culemborg’.

Zelden vind je een veelzijdige muzikant als Mike del Ferro. Hij weet in zijn improvisaties allerlei muziekgenres tot nieuwe hoogtepunten te brengen. Als zoon van een beroemde operazanger groeide Del Ferro op met muziek. Op bijna alle continenten (meer dan 117 landen) heeft hij al gespeeld, al dan niet samen met een grote diversiteit aan musici waaronder het Culemborgse Piano Duo Sandra Mol en Jeroen van Veen waarmee Mike ook internationale optredens had. Dit heeft geleid tot vele muzikale ontmoetingen en een indrukwekkende brede verzameling opnames.

Het in Culemborg welbekende en internationale befaamde piano duo Sandra Mol en Jeroen van Veen is bekend om hun ongeëvenaarde samenspel en ligconcerten met o.a. Canto Ostinato. Jeroen (pianist en componist) wordt gezien als de belangrijkste vertolker van minimal music. Diverse dans en theater-producties maken gebruik van zijn muziek en hij schreef ook filmmuziek. Sandra heeft naast haar concertleven een passie voor lesgeven, met onder meer een klas voor jonge kinderen met bijzondere talenten.