Samenwerkingspartners

Pianowandeling werkt samen met onderstaande organisaties en opleidingen:

Stichting Open Monumentendag Culemborg
Elk jaar in het 2e weekend van september is er Open Monumentendag in Culemborg. Op zaterdag 8 en zondag 9 september zijn tientallen monumenten te bezichtigen tussen 10.00 en 17.00 uur. Enkele van deze monumenten en daarnaast verschillende andere historische panden die normaal niet voor publiek toegankelijk zijn, bieden zondag onderdak aan de Pianowandeling, die tussen 14.00 en 16.00 uur plaatsvindt. Van elke pianolocatie is op www.pianoculemborg.nl ook een stukje historische achtergrond vermeld. Zie ook: www.openmonumentendagculemborg.nl
Meer informatie over Open Monumentendag Culemborg leest u hier.

Piano Duo Festival Academy
Tijdens de Pianowandeling kunt u ook luisteren naar piano duo’s die opgeleid worden aan de Piano Duo Festival Academy. Dit jaar zijn dat Duo Elan en Duo Velasco & van der Does.
In 2015 richtte Pianoduo Scholtes & Janssens deze Academy op. Jonge talentvolle duo’s van diverse conservatoria in Nederland worden jaarlijks gecoacht om de fijne kneepjes van het pianoduo vak te leren. De duo’s krijgen lessen, groepslessen, masterclasses van internationale pianoduo pedagogen en treden diverse malen op in diverse Radio4-programma’s en op festivals als de Uitmarkt en de Pianowandeling Culemborg. Elk jaar wordt afgesloten met een optreden tijdens het Pianoduo Festival Amsterdam.  Lees hier meer over het Piano Duo Festival dat in 2018 plaatsvindt in Amsterdam van 10 tot en met 14 oktober.

School voor jong talent op het Koninklijk conservatorium Den Haag
Diverse leerlingen van deze opleiding hebben al eens deelgenomen aan Pianowandeling Culemborg. Dit jaar is dat o.a. Rangel Silaev. De School voor Jong Talent (SvJT) op het Koninklijk Conservatorium van Den Haag geeft les aan kinderen vanaf groep 7 om school te combineren met een voortraject op het gebied van dans, muziek of beeldende kunst (vanaf de brugklas). De lat ligt hoog, want alleen diegenen die het toelatingsexamen halen, worden op de SvJT toegelaten. Ze profiteren volop van alle expertise en faciliteiten die het Koninklijk Conservatorium en de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten bieden. Een ‘excellente school’, het keurmerk van het Ministerie van OCW, mede dankzij  het zeer betrokken docententeam dat tot het uiterste gaat om het kunstzinnig talent van de leerlingen maximaal te ontwikkelen, maar er ook voor waakt dat ze het diploma halen. Lees hier meer.