Over ons

Pianocomité
Het initiatief voor de Pianowandeling Culemborg ligt bij Ellen Verhagen-Tilstra met een passie voor piano.
Na een geslaagd bezoek aan de Pianowandeling Edam in 2012 dacht Ellen direct aan de mogelijkheden voor een soortgelijke pianowandeling in het prachtige centrum van Culemborg. Al snel maakte ze haar ideeën kenbaar aan het publiek met een Facebookpagina en sprak ze met vrienden over de plannen.
Haar enthousiasme sloeg over naar anderen waardoor er in 2014 een pianocomité werd samengesteld dat, naast Ellen, bestaat uit de
pianoliefhebbers Peter Steutel, Marit Janssens* en Elmar van Loon. Later verving Hanny de Winter Marit Janssens. Met veel plezier zet het comité zich in voor de promotie van pianomuziek in en rond Culemborg. Daarnaast is door het comité deze website in het leven geroepen (www.pianoculemborg.nl) om een portal te creëren met informatie over o.a. pianolessen, concerten en andere piano gerelateerde activiteiten.
Vanaf begin 2016 bestaat het Pianocomité uit Peter, Elmar, Hanny en Ellen. Begin 2016 is de Stichting Pro Piano opgericht, waar de Pianowandeling Culemborg een van de activiteiten is om piano in de brede zin te promoten (www.stichtingpropiano.nl)

Op de foto de vier enthousiaste pianisten en/of pianoliefhebbers die de Pianowandeling Culemborg organiseren, met (v.l.n.r.) Peter Steutel, Elmar van Loon, Ellen Verhagen,  Hanny de Winter (voor meer informatie over de leden van het comité afzonderlijk zie hier onder).

Ellen Verhagen
Ellen is initiator en artistiek leider van de Pianowandeling. Ze is pianist, organisator van diverse piano- en Argentijnse tango gerelateerde evenementen, PR/communicatie-adviseur, docent, en ze is bezig met het schrijven van een boek over cultureel ondernemerschap. Toen ze 8 jaar was is ze begonnen met pianospelen. Met haar rijke muzikale achtergrond en door samenwerking met diverse musici in orkesten, ensembles en/of met solisten (klarinet, hobo, zang) geeft ze haar passie overtuigend vorm in de concerten die ze geeft.
Sinds oktober 2009 is pianist Jeroen van Veen haar coach en grote inspiratiebron. In de lessen (her)ontdekte ze de muziek van Bach en Siméon ten Holt (Canto Ostinato, Natalon), en de verbindingen die deze muziek heeft met Astor Piazolla. Voor meer informatie: www.ellenverhagen.com.

Elmar van Loon
Al van jongs af aan speelt Elmar piano. Met zijn klassieke achtergrond (17 jaar les) heeft hij veel opgetreden als solist. Ook als begeleider van koren, o.a. het Christelijk Mannenkoor Dronten, en instrumentalisten, bv. violisten en een hoorniste, heeft Elmar veel ervaring. Elmar houdt ook van rock en pop muziek, zoals Bløf en U2. Naast piano/toetsen speelt Elmar ook basgitaar en zingt hij. Dit heeft hij afgelopen jaren voornamelijk in bands, zoals Roadtrip uit Dronten, gedaan. Elmar componeert al jaren zelf muziek, vooral songs met eigen teksten. Tot slot is hij tevens geluidstechnicus en eigenaar van de studio Deep Water. Vanwege zijn jonge gezin doet hij het momenteel iets rustiger aan. Al kan Elmar muzikaal nooit echt stil zitten. Zo geeft hij op woensdag- en donderdagavond pianoles in zijn studio of aan huis in Culemborg. Hij is tevens de financiële man in de organisatie.
Voor meer informatie: www.elmarvanloon.nl.

Peter Steutel
Peter Steutel is beeldend kunstenaar, grafisch vormgever en communicatie-trainer/adviseur met een ruime werkervaring. Peter speelt zelf geen piano maar bezoekt wel concerten. Kunst en Cultuur heeft zijn belangstelling en hij levert graag een organisatorische bijdrage aan prikkelende, vernieuwende projecten. Zoals bijvoorbeeld aan deze eerste Culemborgse pianowandeling, waarvoor hij ondermeer de vormgeving van het publiciteitsmateriaal verzorgt. Peter zegt ‘ik woon nu iets meer dan twee jaar in Culemborg. Mijn bijdrage in de organisatie van dit evenement brengt mij in contact met veel interessante mensen en is een prima manier om mij thuis te voelen in Culemborg’. Zonder Peter, geen mooi vormgegeven boekjes en posters!
Voor meer informatie: website Peter Steutel

Hanny de Winter
Hanny de Winter (1959) is pianist en organist. Toen ze hoorde over de Pianowandeling in Culemborg dacht ze meteen ‘dat is wat ik altijd al wilde doen’, en zo besloot ze de organisatie van de Pianowandeling te gaan helpen. Ze begeleidt graag zangers, instrumentalisten en koren, en ze improviseert graag. Ook gaf ze een soloconcert in de Gasthuiskapel te Zaltbommel. Tijdens de pianowandeling zal ze solo optreden, wat haar de mogelijkheid geeft de mensen met haar pianospel te raken.
Ze werkt als pianodocent in haar studio in Geldermalsen, waar muziek een creatie is, en gaf in 2014 ook een masterclass. Haar passie is om mensen in de stroom van de muziek te brengen, waardoor ze zich vrij voelen te musiceren. Ze verdiept zich in mens-zijn, kind en muziek. Ze is lid van het  familie-ensemble Sound of 4, treedt graag op en houdt ervan met haar pianospel mensen te ontroeren en te raken. Ze is een kenner op het gebied van pianisten en organiseren en staat het comité bij met haar adviezen vanuit haar vak als pianodocent. 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.