Pianowandeling 2019 – jubileum editie

Een waar feestjaar: vijf jaar Pianowandeling Culemborg!

In 2019 vieren we graag samen met heel veel pianoliefhebbers de vijfde editie van Pianowandeling Culemborg.

FEEST PROGRAMMA

Jubileumconcert op vrijdag 13 september
met pianisten Sandra en Jeroen van Veen (met eigen composities), Lestarie Scholtes en Gwylim Janssens, Mike del Ferro, Rangel Silaev, Martin Oei. Van Bach tot klassiek met digitale techniek en minimal music en 2 tot 10- handig pianospel. Met twee prachtige Fazioli vleugels van onze vaste leverancier Evert Snel uit Werkhoven. Meer informatie en kaarten bestellen.

Feestelijk voorprogramma op zondag 15 september 11.30-12.30
Met o.a. een masterclass door Kelvin Grout in de Grote of Barbarakerk, een inloop pianoles voor de jeugd door Sandra Mol en een bewegingsles (Feldenkreis) voor musici door Johnny Schoofs in Het Weeshuis. En een presentatie over ‘Ins & Outs’ van je piano door Jaap Blauwendraat in het ZCafe, Ridderstraat 4.

Jubileum editie Pianowandeling Culemborg op 15 september
Met opkomend en gevestigd talent en feestelijke opening met Jeroen van Veen (13.00), Pianowandeling (14.00-16.00) en slotconcert (16.30) op twee vleugels. Piano duo Velasco & van der Does en vier pianisten van het Jong KC Muziek (Haags conservatorium) Peiting Xue, Victor Su, Max Valkenburcht, Bettino Weisser staan garant voor een spetterend slotconcert met twee tot acht-handig pianospel.

Meer informatie
Lees meer over het gehele programma.
Bekijk hier de plattegrond.
Het jubileum programmaboekje bevat weer heel veel achtergrond informatie inclusief plattegrond en programma. Vanaf +/- 29 augustus te verkrijgen bij Toeristisch Informatie Punt (TIP) Culemborg, boekhandel Tomey, het Weeshuis en op de dag van de Pianowandeling.

Jubileum ‘ Kunst piano
Leerlingen van het Koningin Wilhelmina College (KWC) hebben ontwerpen ingediend voor het beschilderen van een speciale ‘jubileum piano’. Het winnend ontwerp van Marit Zeldenthuis wordt uitgevoerd. De piano zal geplaatst worden bij Vollin, Tollenstraat 26.
Lees hier meer over het ‘Piano kunstproject’.
Lees hier het artikel over het winnend ontwerp in de Culemborgse Courant.

Zomerse Kasteeltuin pianoconcerten
Op donderdag 4, 25 juli en 15 augustus zijn er twee pianoconcerten gegeven in Kasteeltuin van Culemborg. Ellen Verhagen (piano) ontving de jonge talentvolle pianist Emile Nanninga op 4 juli en Michiel Roosen op 25 juli. . Lees hier meer. Bekijk hier het filmpje voor een sfeerimpressie.