Pianowandeling 2019 – jubileum editie

Een waar feestjaar: vijf jaar Pianowandeling Culemborg!

In 2019 vieren we graag samen met heel veel pianoliefhebbers de vijfde editie van pianowandeling Culemborg.

FEEST PROGRAMMA
Componeren zaterdag 11 mei en 22 juni
componeer-tweedaagse 10.00-15.00.

Jubileum ‘ Kunst piano
Leerlingen van het Koningin Wilhelmina College (KWC) hebben ontwerpen ingediend voor het beschilderen van een speciale ‘jubileum piano’. Het winnend ontwerp van Marit Zeldenthuis wordt uitgevoerd. De piano zal geplaatst worden bij Vollin (Tollenstraat 26).
Lees hier meer over het ‘Piano kunstproject’.
Lees hier het artikel over het winnend ontwerp in de Culemborgse Courant.

Zomerse Kasteeltuin pianoconcerten
Op donderdag 4, 25 juli en 15 augustus is er een pianoconcert in Kasteeltuin van Culemborg. Elen Verhagen (piano) ontvangt de jonge talentvolle pianist Emile Nanninga op 4 juli en Michiel Roosen op 25 juli. Op 15 augustus komt er een ‘special guest’. Lees hier meer. Bekijk hier het filmpje voor een sfeerimpressie.

Jubileumconcert op vrijdag 13 september
met pianisten Sandra en Jeroen van Veen (met werk van Jeroen van Veen), Lestarie Scholtes en Gwylim Janssens, Mike del Ferro, Rangel Silaev, Martin Oei. Van Bach tot klassiek met digitale techniek en minimal music, van Conrad Graff fortepiano tot twee Fazioli vleugels. Van 2 tot 10-handig pianospel. Meer informatie en kaarten bestellen.

Feestelijk voorprogramma op zondag 15 september
Met o.a. een inloop pianoles voor de jeugd door Sandra Mol, een masterclass door Kelvin Grout, een bewegingsles (Feldenkreis) voor musici door Johnny Schoofs en een presentatie over ‘Ins & Outs’ van je piano door Jaap Blauwendraat (11.30-12.30).

Jubileum editie Pianowandeling Culemborg op 15 september
Met opkomend en gevestigd talent en feestelijke opening met Jeroen van Veen (13.00), Pianowandeling (14.00-16.00) en slotconcert (16.30) op twee vleugels.