Deelnemers 2016

We zijn erg blij dat zich voor de tweede editie van Pianowandeling Culemborg weer veel pianisten als deelnemer hebben aangemeld. Er zullen 50 musici deelnemen tussen 8 en 88 jaar op 18 locaties in en rond het centrum van Culemborg. Op deze pagina staat een overzicht van de deelnemers. In het programma komt te staan waar ze spelen.

Slotconcert pianisten_2016-07-16 12.35.04

Slotconcert pianisten
– Pianoduo Florian Verweij en Yang Yang Cai.
– Solist Daan Boertien.

 

 

 

 

 

Schermafdruk 2016-07-16 12.40.22Speciale gast Mike del Ferro
Vorig jaar had Mike het heel erg naar zijn zin bij de Pianowandeling. Reden te meer dat hij dit jaar ook graag komt spelen tijdens de 2e editie van de Pianowandeling. Hij zal om 13.30 op een bijzondere wijze de opening  verrichten en hij zal ook te beluisteren zijn in Theater de Fransche School. (Foto: John Verhagen).

Hieronder volgt een korte introductie van de deelnemers in 2016.

Mirsa Adami, Leo van den Bandt, Henk van Berckel, Ed Blanken, Niek Blonk, Daan Boertien (slotconcert),  Bert van Corler, Mike del Ferro (opening), Kees Greven, Esther Groot (en Caroline Scheer), Kelvin GroutHenk HeijkoopPaul Jak, Johanneke van Kempen (en Jara van der Vlugt), Joop Koopman , Marc Laeven (en Gerard Jansen) , Martin LorijnAnastasia van der Meer, Nikola MeeuwsenFemke Mulder , Emile en Martijn Nanninga, Karsten Paludanus, Timo van Peursen, Piano Duo Florian Verweij en Yang Yang Cai (slotconcert), Pianoduo Elan, Joost Reus, Anneke van Rooijen, Joshua SaldiDavid van Schaik, Julius van Schaik, Caroline Scheer, Victor Su, Gerard Tomey, Trio Pianissimo, Joren Teurlings, Max Valkenburcht, Isabel Veltman , Ties Veltman, Pieter Verhulst, Ariadne Verstegen, Jan Pieter Visschers, Isaure Vorstman, Annick van der Waal (en Sammie Jansen), Sally Walmsley (en Nieke Lugtigheid), Robbert Walraven, Elisa Josso en Benno Bakker, Bea de Wit en Iris de Wit, Peiting Xue.

______________________________________________________________

Mirsa Adami

Adami, MirsaDe pianiste Mirsa Adami begon haar pianostudies in Tirana, Albanië bij Elsa Veizi en Takuina Adami. Op jonge leeftijd speelde ze daar met verschillende orkesten en gaf vele recitals in het land. In 1991 kwam ze naar Nederland om haar studie te vervolgen, eerst bij Jan Marisse Huizing in Groningen en later bij Jan Wijn aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Ze behaalde in 2000 met lof het diploma als uitvoerend musicus en is sindsdien verbonden als repetitor bij De Nieuwe Opera Academie te Amsterdam.

Haar brede interesses leidden tot gevarieerde concerten en activiteiten. Elke zomer begeleidt ze de cellisten bij de masterclasses van Holland Music Sessions. In opdracht van HMS organiseerde ze in 2003 een succesvolle serie kinderconcerten voor de basisscholen rondom Apeldoorn. Ze trad meerdere malen op bij het Prinsengrachtfestival, gaf concerten in o.a. Nederland, Italië, Frankrijk, Duitsland en Japan.  Meer informatie: www.mirsaadami.com

______________________________________________________________

Leo van den Bandt

Leo_2016__DSC0672

Leo heeft een kleine 3 jaar les bij Hanny de Winter, oefent heel graag piano en vindt het heel leuk om op te treden. ‘ Het liefst wil ik concerten gaan geven als ik groot ben’, vertelde hij aan zijn pianodocente. Hij luistert heel graag naar de klassieke radio, Classic FM. Sinds kort heeft hij een hele mooie nieuwe piano waar hij apetrots op is zoals is te zien op de foto. Hij speelt klassieke muziek.
______________________________________________________________

Henk van Berckel

IMG_0869Wat is het fijn om amateur te zijn, d.w.z je hobby leuk vinden er zin in hebben en ervan houden. Voor mij is dat piano spelen, daarom doe ik graag mee met piano Culemborg.
Waarom speelt een 85-jarige nog steeds piano? Allereerst omdat ik van muziek en (klassieke) pianomuziek houd; omdat ik geboft heb met een erfenis en een mooie Steinway vleugel bezit en tenslotte omdat ik nog voldoende vitaal ben (maar net als Beethoven steeds dover word).
Mijn” beroemdste” leraar was Rinus Groot uit Haarlem, muzikaal groot omdat hij de prix-de-Rome gewonnen heeft. Nu speel ik louter voor mijn plezier. Mozart wil ik wel, maar durf ik niet te spelen indachtig de uitspraak van Arthur Schnabel: “Mozart is te gemakkelijk voor kinderen en te moeilijk voor grote mensen “. Ik speel evergreens uit de barok en romantiek. Ben benieuwd naar 11 september!
______________________________________________________________

Ed Blanken en Gerard tomey Sr en Gerard Hoorweg 

2016-05-26 11.04.08Ed Blanken
Ed Blanken is begonnen met klassiek piano spelen, en bekwaamde zich op de gemeentelijke muziekschool in Utrecht in jazz. Hij speelt tijdens de pianowandleing jazz  standards en evergreens samen met gitarist Gerard Tomey.  Volgens Ed is jazzmuziek iets voor jong én oud. En dat zal menig luisteraar tijdens de Pianowandeling mogen ervaren.

Gerard Tomey sr.
De vader van Gerard Tomey jr. die de alom bekende boekenwinkel op de Markt in Culemborg runt,  ziet er naar uit om samen met Ed gitaar te gaan spelen bij zijn zoon in de winkel. Per toeval hebben Ed en Gerard elkaar leren kennen bij een muzikaal samenzijn, wat heeft geleid tot een zeer goede samenwerking.

Gerard Hoorweg komt Ed en Gerard begeleiden op de contrabass. ______________________________________________________________

Niek Blonk

Blonk, Niek
Niek Blonk begon op 6-jarige leeftijd met pianolessen. Vanaf zijn 16e is hij gestopt met ‘die pianolessen’, maar na zijn studie heeft hij het pianospel weer opgepakt om een vriend te kunnen begeleiden bij diens klarinetspel. Sinds die tijd speelt hij veel en graag samen met andere musici, waaronder zangers, violisten, klarinettisten én pianisten (quatre-mains). Juist de verbinding met die andere musici maakt het extra leuk. Niek heeft alweer sinds 7 jaar les en als gepensioneerde geeft de muziek hem veel plezier. Daarnaast bewerkt hij met de computer voor een bevriend componist diens manuscripten tot uitgewerkte partituren. Het repertoire dat Niek speelt tijdens de Pianowandeling is Romantisch Klassiek met een speciaal plekje voor de Nederlandse componist Léon Bak.
______________________________________________________________

Daan Boertien (slotconcert)

Lange Foto

Daan Boertien begon zijn studie op tienjarige leeftijd aan de Young Musicians Academy van het Fontys Conservatorium bij Jelena Bazova. Vervolgens studeerde hij tussen 2010 en 2015 bij David Kuyken aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2013 zijn Bacheror- en in 2015 zijn Masterdiploma behaalde.
Daan was in 2010 prijswinnaar van het Prinses Christinaconcours en ontving in 2011 tijdens het Peter de Grote Festival in Groningen een Honorary Award for Outstanding Musicianship. In 2015 ontving Daan de ‘Kunst aan de Dijk Prijs voor Jong Talent’ die hem in staat stelt zijn studie voort te zetten bij gerenommeerde musici in binnen- en buitenland.
Daan trad op in verschillende gerenommeerde zalen, zoals het Muziekgebouw aan ‘t IJ en het Concertgebouw in Amsterdam en TivoliVredenburg in Utrecht. In 2014 speelde hij op het hoofdpodium van de Uitmarkt in Amsterdam. Ook soleerde hij met verschillende orkesten.
Meer informatie: www.daanboertien.com

______________________________________________________________

Bert van Corler

DSC01197Bert van Corler (64) maakt sinds zijn zesde jaar al muziek. Eerst op accordeon, later leerde zijn vader hem de beginselen van gitaar-spelen. Door zijn vaders bladmuziekcollectie  (gitaarschool van Carulli) kreeg hij interesse voor de klassieke gitaar. Tijdens zijn militaire dienst ging hij piano spelen in zijn vrije uren voor de nachtdienst. Sindsdien heeft de piano hem niet meer losgelaten.

” Ik ben autodidact en beleef veel plezier aan het spelen van vooral klassieke muziek, variërend van Bach tot Bartok en alle componisten daartussen. Ik hou van musiceren samen met anderen o.a. klassieke muziek met fluit, en speel al ruim 10 jaar Braziliaanse muziek met wat ex-collega’s. Elk jaar zing ik in januari/februari  ik Braziliaanse liederen in een gemengd koor o.l.v. Fernando Maciel de Moura ter voorbereiding op een uitvoering begin maart.  Sinds drie jaar is een oude droom uitgekomen en speel ik kerkorgel en volg ik met heel veel plezier en voldoening lessen bij Hanny de Winter’ .

______________________________________________________________

Mike del Ferro

Ferro, Mike del - foto 2015-03

Zelden vind je een veelzijdiger muzikant dan Mike del Ferro. Als geen ander weet Ferro in zijn improvisaties allerlei muziekgenres tot nieuwe hoogtepunten te brengen. Als zoon van een beroemde operazanger groeide Del Ferro op met muziek. Op bijna alle continenten heeft hij gespeeld, al dan niet samen met een grote diversiteit aan musici. Hij had vele muzikale ontmoetingen met grootheden als Branford Marsalis, Norma Winstone en Ceumar, maar ook de Culemborgse Jeroen van Veen. Dit leidde tot een indrukwekkende verzameling opnames.

Wandering the globe
Het levensmotto van de Amsterdamse Ferro: ‘wandering the globe’. Dit wordt weerspiegeld in zijn muziek met invloeden van de meest exotische plaatsen over de hele wereld. Onder de noemer ‘Songs inspired by wandering the globe’ brengt Del Ferro de komende tijd maar liefst tien albums uit. Al reizend over de wereld componeert de pianist nieuwe muziek, en ontmoet hij nieuwe musici.
https://www.youtube.com/watch?t=137&v=UQWZLjwdsEY
Om 13.30 opent hij de Pianowandeling in de Grote of Barbarakerk.
______________________________________________________________

Kees Greven

2016-06-14 13.15.01Kees Greven is 25 jaar en studeert wetenschapsfilosofie aan de Universiteit Utrecht. Hij speelt al vanaf zijn zevende jaar piano, maar is naar eigen zeggen pas met zijn twaalfde serieus aan de slag gegaan. Hij heeft les van Margreet Markerink. Hij legt zich toe op jazz improvisaties, die hij ook tijdens de Pianowandeling zal laten horen. Met evenveel gemak speelt hij de Goldberg Variaties als improvisaties.  Omdat Kees heel weinig kan zien, speelt en studeert hij vooral op het gehoor.

______________________________________________________________

Esther Groot en caroline Scheer

Groot, Esther en CarolineEsther Groot
Esther is pianodocente in hart en nieren, Pianostudio Emajeur in Bennekom is haar thuisbasis. Hier klinkt de piano de hele week, bespeeld door leerlingen van alle leeftijden, en door haarzelf. Klassieke en lichte muziek, alsook bijvoorbeeld minimal music. Vorig jaar was ze ook al een van de deelneemsters aan de Pianowandeling met o.a. een quatre mains podium. Dit jaar speelt ze 30 minuten piano solo een aantal romantisch klassieke stukken. Samen met zangeres Caroline Scheer speelt ze daarna nog 30 minuten laat- romantische/ impressionistische liederen van Fauré die mooi aansluiten op haar solo programma.

______________________________________________________________

Caroline Scheer 
” Esther Groot en ik kennen elkaar van de opleiding aan de Muziek Pedagogische Akademie. We studeerden allebei piano. We speelden quatre-mains en zongen om beurten, terwijl de ander begeleidde. Maar de laatste paar jaar is het vooral Esther aan de piano en ik zing”. Caroline is mezzosopraan en studeerde piano aan de  Muziek Pedagogische Akademie.
______________________________________________________________

Kelvin Grout

kelvin_groutDe Engelse pianist (in Nederland woonachtig) Kelvin Grout (1952) speelt piano vanaf 2 jaar. Hij won zijn eerste competitie toen hij pas zes jaar oud was. Na zijn studie aan het prestigieuse Guildhall School of Music and Drama in London, begon hij aan zijn internationale carriere als liedbegeleider. Hij heeft opgetreden en gewerkt met veel van de grootste zangers in de wereld zoals Elisabeth Schwarzkopf, Jessye Norman and Gundela Janowitz. Na 35 jaar op het podium als begeleider zal hij nu in Culemborg verschijnen met een solo programma genaamd ‘Waar is mijn zanger?’ Het programma behandeld werk van onder andere Scarlatti, Schumann, Brahms and Chopin.
Kelvin zal tijdens de pianowandeling voor het eerst in de 35 jaar dat jij als leidbgeleider heeft gespeeld, een solo programma spelen.
www.kelvingrout.com , www.liederacademy.com .

______________________________________________________________

Henk Heijkoop

IMG_5454
Henk Heijkoop studeerde geschiedenis en piano in Groningen. Als musicus werd hij reeds jong benoemd tot directeur van een (rijkserkende) muziekschool, een functie die hij tot aan zijn pensioen bekleedde.
Als pianist trad hij veelvuldig op in kamermuziekcombinaties met o.a. cellisten, violisten, fluitisten en vocalisten. Daarnaast begeleidde hij diverse koren en was hij 22 jaar repetitor van ‘Toonkunst Bekker’ te Groningen. Tijdens de pianowandeling zal hij met name  werken van Nederlandse componisten gaan spelen zoals van Diepenbrock, Sigtenhorst Meyer en Van Bree (1835).

____________________________________________________________

Paul Jak

Paul Jak Jak, Paulis 52 jaar, woont in Alphen aan den Rijn. Hij speelt vanaf zijn tiende piano en vindt het nog steeds leuk om te doen! Hij heeft muziekwetenschappen gestudeerd in Amsterdam en Informatica in Leiden. Hij is nu al meer dan 20 jaar succesvol werkzaam in de IT. De muziek is zijn grootste hobby. Hij vindt het leuk om zowel lichte als klassieke muziek te spelen. Momenteel is hij vaste begeleider van een popkoor en daarnaast maakt hij deel uit van het groepje pianisten (PODIUM)) die om de drie maanden klassieke huiskamer concerten geven.

______________________________________________________________

Johanneke van Kempen en Jara van der Vlugt

12122651_928254677247507_5382060439540660230_nJohanneke van Kempen
‘ Geef me een piano en ik wil zingen. Muziek is mijn taal, muziek maakt me gelukkig en via muziek kan ik me uiten. Pianospelen is de manier waarop ik mijzelf overal weer bovenop kan tillen. Als ik zing, kan ik even alleen zijn met mijzelf en hetgeen wat belangrijk voor me is. Zelf als ik voor publiek zing, ben ik stiekem toch alleen. Ik speel al 14 jaar piano, waarvan 5 jaar akkoorden. Ik zing sinds de ontdekking daarvan en het maakt me dolgelukkig. Jara van der Vlugt is een superlieve vriendin van me met een gouden stem. Ze lijkt misschien wat verlegen, maar die stem laat dat niet zien. Ik voel me vereerd dat ik haar mag begeleiden en dat ze met mij mee wilt zingen’, aldus een enthousiaste Johanneke.

Jara van der VlugtVlugt, Jara van der
Jara is 15 jaar en zingt heel graag. Ze zit op 4vwo bij het Koning Wilhelmina College (KWC) in Culemborg.  Sinds haar zevende zit ze op pianoles.
Ze heeft pas sinds kort zangles maar zingt al wel een tijdje. Ze wordt op de piano begeleid door Johanneke van Kempen.

______________________________________________________________

Joop Koopman

IMG000017Joop Koopman komt uit de klassieke hoek, maar nu improviseert hij nog hoofdzakelijk. Hij heeft lange tijd Indiase tabla gestudeerd en merkt dat dat zijn improvisaties is gaan beïnvloeden. Ook voegt hij vaak polyritmiek toe: 3 tegen 5, 4 tegen 5, 5 tegen 7 etc. Het leidt tot een minimal-achtige, dromerige of hypnotiserende muziek met een sterke flow, waarbij het klassieke idioom nog vaak bovenkomt. Tijdens de pianowandeling zal Joop gaan improviseren, waarschijnlijk in het hiervoor genoemde genre.
______________________________________________________________

Marc Laeven EN GERBEN Jansen

IMG_0874

Marc Laeven:
Hoewel begonnen op blokfluit (om de noten te leren) werd Marc Laeven (1964) veel meer aangetrokken door de toetsen van de piano thuis in Eindhoven. Een instrument dat hem tot op heden niet heeft losgelaten.
Vanaf zijn zevende is hij klassiek geschoold door Coco de Jong-Stolle. Zij introduceerde hem ook als balletpianist bij de Royal Academy of Dancing. Vanaf zijn middelbare schooltijd is Marc zich qua stijlen sterk gaan verbreden naar, naast klassieke, ook populaire muziek en jazz. In zijn studententijd kwam daar cabaret bij en repetitor voor musicals.
Marc speelde in veel samenstellingen en producties o.a klassieke pianokwartetten en –kwintetten, duo’s met zang, dwarsfluit en cello, begeleider van het Culemborgs Kamerkoor en samenspel binnen zijn (muzikale) familie.
Marc speelt 30 minuten piano- solo en brengt samen met Gerben Jansen een gevarieerd programma van 30 minuten.

Gerben Jansen
Onder begeleiidng van Marc Laeven zingt Gerben klassieke (Duitse) nummers rond het thema ‘wandelen’, in het Nederlands vertaalde klassieke liederen over de Liefde en enkele luisterliedjes.

____________________________________________________________

MARtin Lorijn

MartinLorijn2015Na zijn middelbare school studeerde Martin Lorijn Engels en musicologie aan de RU Utrecht. Hij was werkzaam als docent Engels en conrector aan VO-school in Amersfoort. Pianolessen kreeg hij onder meer van zijn moeder, van Jan van Vlijmen en Ludwig Schonk. De meeste muzikale ervaring deed hij op als begeleider van koren en solisten. Hij vormde vele jaren een duo met de zanger Bas Ramselaar en is bijna 40 jaar organist/pianist van de Sint Franciscus Xaveriuskerk in Amersfoort, in de 70’er en 80’er jaren van de vorige eeuw bekend als de omroepparochie van de KRO. Verder begeleidt hij bij kooruitvoeringen van Leek tot Ridderkerk en is hij repetitor bij Sonante Vocale te Amersfoort en vaste begeleider bij het Amersfoorts Mannen Koor.

_______________________________________________________ 

ANASTASIA VAN DER MEER

AnastasiaVanaf haar negende levensjaar heeft Anastasia van der Meer geruime tijd pianoles gehad, o.a. van Bert van de Brink. Ze heeft geen professionele opleiding genoten, maar ontwikkelt zich de laatste jaren vooral door zelfstudie. Zij begeleidt ook een amateur violiste.
Volgens Amastasia maakt pianospelen haar geest vrij. Zij is de eerste leerling van de bekende pianist Bert van den Brink, die net als zij, blind is.
Anastasia zal bij de pianowandeling lichte muziek spelen: popliedjes, tango’s, jazzstandaards, folklore, licht klassiek en eigen arrangementen.

_______________________________________________________

NIcOLA meeuwsen

Meeuwsen, Nikola 0.1Nadat hij het derde pianoconcert van Rachmaninov met Vladimir Horowitz had beluisterd, wist Nikola dat hij pianist wilde worden.
Nikola Meeuwsen (14) is een van Nederlands opvallendste jonge pianotalenten. In 2012 won hij het Steinway Concours in Amsterdam, waar hij ook de publieksprijs in de wacht sleepte. In 2014 won hij de eerste prijs van het Koninklijk Concertgebouw Concours. Nikola studeert bij Marlies van Gent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de prestigieuze Accademia Pianistica di Imola waar hij sinds 2015 les krijgt van Enrico Pace.
Al meerdere keren heeft Nikola opgetreden in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Ook was hij te beluisteren in Festival Classique te Den Haag, het Circustheater in Scheveningen en in vele andere zalen verspreid over het hele land, waaronder de Concertboerderij van Rian de Waal.
Met het Ciconia Consort speelde Nikola in vier steden in Nederland het eerste pianoconcert van Mozart en samen met de toen eveneens dertienjarige pianiste Peiting Xue het Concert voor twee piano’s, KV 365. Dat Nikola beide concerten op een authentieke fortepiano heeft uitgevoerd, is een blijk van zijn grote veelzijdigheid.
Nikola heeft deelgenomen aan verschillende masterclasses van onder anderen Ruth Nye, Edith Fischer en Dominique Merlet.

Nikola heeft een grote voorkeur voor componisten als Bach, Mozart, Beethoven, Liszt, Rachmaninov, Prokofiev en Chopin en pianisten als Horowitz, Cziffra, Rubinstein, Lipatti en Gould zijn de musici waar hij het liefst naar luistert.

_______________________________________________________

Femke Mulder

20160612_183907Vanaf haar zesde jaar speelt Femke (2003) piano. Omdat haar broer ook piano speelde, ging zij dat ook doen: de pianomuziek klonk al bij haar thuis. Ze speelt heel graag muziek van Ludovico Einaudi, dat is muziek die ook bekend is van de film ‘Intouchables’. Ze speelt elke dag piano en zegt dat het haar tot rust brengt. Ze heeft les van Judith van den Dool. Het liefst had ze ook nog op het sltconcert gespeeld. Een pianiste met ambities! Ze speelt Filmmuziek om 15.30 op de Sherezade piano in het Elisabeth Weeshuis.
______________________________________________________________

Emile en martijn Nanninga

Emile Nanninga_2aEmile Nanninga
Emile speelt vanaf zijn 8e jaar piano en is voor zijn leeftijd een vergevorderd pianist. Emile is 13 jaar, woont in Culemborg en leerling van Sandra Mol. Hij heeft enorm veel plezier in pianospelen en begint ook te improviseren en componeren. Hij is speels op de piano en houdt van ritmische en andere grapjes. Hij speelt graag muziek van Chopin en Mozart, maar houdt ook erg van swingende jazz en ragtime en de tango muziek van Astor Piazzolla. Begin 2016 was hij prijswinnaar bij het Keuris Concours voor piano.

_______________________________________________________

Nanninga, Martijn 2016-08-18 16.26.29Martijn Nanninga
Emile zal naast klassieke werken ook zijn vader, Martijn Nanninga (accordeon), begeleiden bij het nummer ‘Oblivion’ van Astor Piazzolla. Martijn is afgestudeerd flamenco gitarist  (Rotterdams Conservatorium, o.a.  les van Paco Peña) en accordeonist. Hij heeft samengewerkt met diverse musici op het gebied van Spaanse muziek en Argentijnse Tango. Hij is o.a. bekend van de Meezingnachten die hij samen met Andrea Hauser (viool) organiseert in o.a. de Geeertekerk te Utrecht.  www.meezingnacht.nl.
______________________________________________________________

Karsten Paludanus

Foto PianowandelingIk ben Karsten Paludanus (1993). Sinds 5 jaar woon ik in het prachtige stadje achter de “Duinuh”: Den Haag. Mijn leven is gevuld met workshops volgen, o.a. Bandcoaching,  muziek-lessen voor drums/gitaar (2 jaar) en altijd toetsen (waarvan 2 en een half jaar piano). Daarnaast heb ik ook een totaal andere hobby en dat is paardrijden.

‘ Mijn passie is altijd muziek geweest en ik heb de Herman Brood academie voltooid. Daarna begon ik aan de opleiding tot Pianotechnicus/stemmer in Amsterdam (2e jaar). Hierna wil ik auditie doen voor het Conservatorium. Muzikaal bezig zijn is wat mij gelukkig maakt en heb de behoefte om altijd in beweging of onderweg te zijn. Onderweg in de bus volgestouwd met apparatuur, belichting, kabels en uiteraard mijn toetsen naar het volgende optreden! Doordat ik in een coverband (Feelings) zit, gebeurt dat door het hele land.’

______________________________________________________________

Timo van Peursen

timo 01Timo is 16 jaar en heeft 9 jaar pianoles. Naast pianospelen is ook schaken een grote hobby. Hij zit in de derde klas van het Lyceum Ypenburg in de regio Den Haag. Muziek maken is de motor van zijn schoolsucces. Bijna dagelijks is hij te vinden achter de piano. Thuis om te oefenen, op les bij zijn muziekdocent Eric Schulp en samen met zijn vader Davo in een ensemble in de kerk op zondagmorgen. De muziek traint zijn geheugen, want met zijn visuele beperking is hij aangewezen op zijn oren. Schoolboeken van Timo zijn gesproken teksten en speciale uitgaven op zijn ipad. Zijn vader begeleidt zijn muzikale ontwikkeling. Muziekdocent Eric Schulp is gespecialiseerd in lessen in de vrije tijd voor kinderen met een beperking. Door zijn muzikale vaardigheden speelt hij wekelijks mee in het ensemble in de kerk en is een gewaardeerd lid van die gemeenschap. Zijn lievelingsmuziek is jazz en hij zal dit ook spelen tijdens de Pianowandeling.
______________________________________________________________

PianoDuo Florian Verweij en Yang Yang Cai

IMG_0023De jonge pianisten Yang Yang Cai en Florian Verweij studeren als pianoduo aan de Piano Academy van het Piano Duo Festival Amsterdam met artistiek leiders Gwylim Janssen en Lestari Scholtes.

Yang Yang Cai is geboren op 2 december 1998 te Zutphen. Zij begon op vijfjarige leeftijd met pianospelen en volgde de eerste pianolessen bij Noor Relijk. Sinds 2009 studeert zij bij de gerenommeerde pianopedagoog Jan Wijn. Zij heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Jean-Claude vanden Eynden, Matti Raekallio, Jacques Rouvier, Dominique Merlet en Boris Berman.
In 2013 won ze tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours in Den Haag de tweede prijs. Verder werd haar de 1ste prijs toegekend door een internationale jury op het Junior Young Pianist Foundation Competition.
Meer informatie: yangyangcai.nl

Florian Verweij (18 jaar) is student klassiek piano bij pianopedagoog Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam. Vanaf zijn elfde jaar studeerde hij bij Marcel Baudet aan de Jong Talent opleiding van hetzelfde conservatorium. Daarvoor waren zijn docenten pianiste Nino Khutsishvili en Siebert Nix. Hij naam deel aan masterclasses bij o.a. Rian de Waal, Jacques Rouviers, Dmitri Alexeev, Willem Brons, Enrico Pace en Leslie Howard.
In mei 2015 heeft Florian op uitnodiging van het Prinses Christina Concours en the Netherlands America Foundation deelgenomen aan een concerttour door Canada en de Verenigde Staten. Bij het YPF Concours in november 2013 in Amsterdam werd hem de Guus Janssenprijs overhandigd voor de meest veelbelovende uitvoering van “Walden Pond with Passing Train” (Guus Janssen, 2012).
In april 2013 ontving Florian als vijftienjarige de tweede prijs in de categorie 15 tot 19 jaar tijdens de nationale finale van het Prinses Christina Concours. In 2010 bereikte hij de finale van de Steinway Piano Competition en ontving de tweede prijs in de categorie 12 t/m 14 jaar.
Meer informatie: www.florianverweij.nl
______________________________________________________________

Pianoduo Elan

Foto Pianoduo ElanHet talentvolle Pianoduo Elan (Eline de Gast en Ellyne Wieringa) wordt geprezen om hun uitzonderlijk goede samenspel, virtuositeit, balans en muziekbeleving. Door het musiceren met passie en gedrevenheid maken ze de betekenis van hun naam – ‘Geestdrift’ – meer dan waar. Zij spelen een uur in Theater De Fransche School tijdens de 2e editie van pianowandeling Culemborg op zondag 11 september 2016.

 

Actief Duo
Het duo is zeer actief in verschillende concertgelegenheden in Nederland. Zo hebben ze al meerdere malen gespeeld in grote zalen, waaronder de Grote Zaal van De Doelen. Hier hebben ze in maart 2015 ‘Le Carnaval des Animaux’ van Saint-Saëns uitgevoerd met het Codarts Symphony Orchestra o.l.v. Arie van Beek. Ook hebben ze in ditzelfde concertgebouw geconcerteerd in de Jurriaanse Zaal met werken van o.a. Dvorak, Lutoslawski en Poulenc. Regelmatig speelt Elan op verschillende festivals, zoals op het Kamermuziekfestival Den Haag in 2015.

Achtergrondinformatie
Beide pianisten studeren bij Stéphane de May en Bart van de Roer. Momenteel zijn ze hun afstuderen aan het voorbereiden. Ze zijn geselecteerd om coaching in pianoduospel te ontvangen van het bekende pianoduo Scholtes-Janssens in het kader van de Pianoduo Festival Academy. Masterclasses hebben ze gevolgd bij Maarten van Veen, Martin Vojtisek, William Howard en Henk Guittart.
Meer informatie: www.pianoduoelan.nl
_____________________________________________________________

Anneke van Rooijen

Rooijen, Anneke van - foto 2015Anneke houdt zich in haar vrije tijd intensief bezig met pianospelen. Daar is zij als kind mee begonnen. Behalve piano heeft zij ook andere instrumenten bespeeld (met name cello), en in 2012 is zij weer volledig met de piano begonnen. Zij speelt klassieke werken, momenteel o.a. Beethoven, Schumann en Debussy. De laatste tijd heeft zij ervaring opgedaan in het spelen op open podia. Naast solo spelen begeleidt zij ook andere instrumentalisten, met name viool, cello en fluit.
______________________________________________________________

David van Schaik

20160514_133640David komt uit Ophemert en doet nu de opleiding Chinastudies in Leiden. Verder speelt hij al 7 jaar piano. Zijn pianodocente Hannie de Winter heeft hem altijd zelf stukken laten kiezen om te spelen, waardoor hij zijn smaak in muziek uit film en videogames heeft gekregen. Deze muziek is allemaal gemaakt door bijzondere componisten zoals Hans Zimmer en Jeremy Soule.
______________________________________________________________

Julius van Schaik

20160617_144939Ik speel al zo’n 7-8 jaar piano en ik heb dat altijd leuk gevonden. Wanneer ik thuis kom van school of gewoon midden op de dag heb ik zin om piano te spelen. De muziek die ik speel heeft nooit echt een bepaald genre, ik speel wat ik leuk vind om te spelen en wanneer ik een leuk lied vind, zoek ik meteen de bladmuziek op en begin met spelen, totdat ik het lied helemaal uit mijn hoofd ken. De grootste reden waarom ik piano speel is dat ik het gewoon leuk vind om te spelen, ik hoef niet super goed ergens in te zijn, ik heb gewoon lol in het kunnen spelen van allemaal verschillende liedjes.

________________________________________________________________________________________________________

photo haydn

Joshua Saldi

Joshua Saldi (1999) begon met pianospelen op zijn 6de op het CKC in Zoetermeer bij Patric Barendregt. In 2011 vervolgde hij zijn pianostudie bij Marlies van Gent op de School voor Jong Talent in Den Haag, waar hij nu zijn pianostudie combineert met een VWO opleiding.
Sinds 2011 heeft hij elk jaar deelgenomen aan de zomercursus van Stichting Piano! Piano! Hier kreeg hij o.a les van Marlies van Gent en Marjes Benoist. Er wordt daar ook elk jaar les gegeven op een fortepiano door Riko Fukuda. Ook nam hij deel aan de zomerfestival van de Academie Pianistica Internazionale “Incontri col Maestro” di Imola (Italië) in 2014, 2015 en 2016.
In 2013 deed  hij mee aan het YPF Piano Competition ‘Grand Prix Youri Egorov’, ‘The International Piano Competition for Young Musicians’ in 2014, en is winnaar van de ‘International Vítězslav Novák Piano Competition’ in 2014 in Kamenice nad Lipou (Tsjechië), 3de prijs winnaar van de ‘Steinway Piano Competition’ in 2014 en in februari 2016 was hij een finalist van de 13de ‘Rencontre Internationales des Jeunes Pianistes’ in Wavre (België).
Hij volgde masterclasses bij o.a. Ruth Nye, Enrico Pace, Jin Ju, Boris Petrushansky, Igor Roma, Anne Queffelec en Stefano Fiuz.

__________________________________________________________

Victor Su

Victor SuTijdens een open dag van de muziekschool werd Victor zo gegrepen door de piano dat hij zich meteen aanmeldde. Zo begon hij op 6-jarige leeftijd piano te spelen en legde alle muziekschool examens af voor hij 11 jaar was. Hij werd op zijn elfde toegelaten tot de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Sinds 2012 studeert hij bij mevrouw Marlies van Gent.
Victor was met 9 jaar een van de drie pianisten die op het podium van de Schouwburg les kreeg van pianist Wibi Soerjadi. In 2014 mocht hij samen met Lang Lang Rondo alla Turca van Mozart spelen tijdens “Lang Lang en 100 pianisten”.
Sinds 2014 doet hij regelmatig mee aan concoursen en was hij finalist van het Koninklijk Concertgebouw Concours 2014. Hij behaalde ook diverse prijzen, waaronder de derde prijs bij het Steinway Concours 2014, de derde prijs bij de YPF Piano Competition 2015, en de tweede prijs bij het EPTA International Pianoconcours 2016 in België.
Victor volgde masterclassses o.a. bij Ruth Nye, Jin Ju, Enrico Pace, David Kuijken, Riko Fukuda, Edith Fischer en Dominique Merlet. Daarnaast treedt hij regelmatig op bij diverse gelegenheden.
______________________________________________________________

Joren Teurlings

Teurlings, Joren 2016-07-25 20.55.32Joren heeft ongeveer 3 à 4 jaar les, waarvan de laatste jaren bij Hanny de Winter.
Joren houdt van de lichtere muziek en hij speelt graag heel vrolijk en swingend. Hij gooit zich er helemaal in. Oefenen vindt hij wat minder, optreden daarentegen superleuk. Als hij begint kan hij eigenlijk niet meer ophouden met spelen….
Dit belooft wat tijdens de pianowandeling! (Foto: Joren tijdens zijn optreden bij Pianowandeling Culemborg in 2015).
_______________________________________________________

Trio Pianissimo

cropped-cropped-Logo-Trio-Pianissimo

Trio Pianissimo wordt gevormd door de pianisten Joost-Jan van Houten, Marc van der Marel en Alim Zulfiqar. Het trio wisselt solo, 4-handige en 6-handige werken af waarbij de samenstelling steeds weer een verrassing is. Kenmerkend voor het trio is de eigentijdse en humoristische wijze van optreden waarmee klassieke muziek voor het grote publiek toegankelijk wordt gemaakt. Door het oubollige imago te doorbreken bewijst Trio Pianissimo dat klassieke muziek helemaal niet saai hoeft te zijn.
Meer over Trio Pianissimo vindt u hier: http://www.triopianissimo.nl/
______________________________________________________________

Max Valkenburcht

IMG_3479Max Valkenburcht (2004) speelt sinds 2013 piano bij Berteke Keijzer op de Muziekschool Bloemendaal. Het afgelopen jaar heeft hij toegewerkt naar toelating tot de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Inmiddels is hij toegelaten en start hij in september bij Marlies van Gent. Max zit in de eerste klas van het Atheneum en beoefent graag de sporten karate en tennis.
______________________________________________________________

Isabel en ties Veltman

Veltman, Isabel en Ties 2016-08-17 21.36.06Zus en broer Isabel en Ties Veltman uit Culemborg zullen allebei filmmuziek gaan spelen.  Isabel is leerlinge van Sandra Mol en Ties is leerling van Judith van den Dool. Bij de eerste kennsimaking lieten zij in hun spel de passie voor pianospelen helemaal horen. Zij kijken er naar uit om het publiek samen een half uur lang te verrassen met hun film-muziek-keuze.

Isabel Veltman
Ik begon met pianospelen op de basisschool nadat mijn moeder me had ingeschreven voor de cursus “Probeer een Instrument”. Na een jaar lang allerlei instrumenten te hebben uitgeprobeerd kwam ik tot de conclusie dat ik eigenlijk alles wel leuk vond. We hadden thuis al een piano, dus was de keuze snel gemaakt. Door de jaren heen werd ik steeds enthousiaster en ik speel ook nu nog steeds met veel plezier piano.

Ties Veltman
Hallo, ik ben Ties en ik ben 11 jaar oud. Vier jaar geleden werd ik geïnspireerd door mijn zus Isabel om piano te gaan spelen. Ik leerde wat stukjes en ik leerde noten lezen. Ik vond het zo leuk dat ik op pianoles wilde. Sindsdien heb ik elke week pianoles. Ik heb veel zin in de pianowandeling. En naast piano speel ik ook tennis.

______________________________________________________________

Pieter Verhulst

2016-07-13 12.48.19Pieter Verhulst schrijft:

” Met gezonde tegenzin moest ik als knaapje naar pianoles: een humeurige leraar, eindeloos toonladders en uiteraard “Folk Dean”. Maar toen ik 40 werd: weer schuchter op pianoles, en enthousiast!

Jarenlang les gehad van goede docenten, en daardoor een redelijk amateur niveau bereikt: begeleiden van klassieke zangers, tussen de schuifdeuren soms een Ballade van Chopin, of KinderSzenen van Robert Schumann. Uiteraard zwoeg ik op Schumanns “Pianoconcert opus 54″. En met plezier zou ik weer eens de cyclus Dichterliebe begeleiden.

Ik volgde ooit de opleiding Pianotechniek, dus ik stem piano’s en vleugels bij particulieren en in het Koninklijk Conservatorium. Ook speur ik graag naar het verleden van de Nederlandse pianofabrikanten: een gestaag groeiende verzameling historische instrumenten staat bij mij ter beschikking van elke bespeler. Dat is meteen mijn motivatie om actief te zijn voor de ‘Stichting Pro Piano’!”.

Meer over het behoud van in Nederland gebouwde piano’s bij Stichting Pianobouw: www.stichtingpianobouw.nl .

______________________________________________________________

Ariadne Verstegen

IMG_5988-1Ariadne Verstegen studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Paolo Giacometti waar ze haar bachelorexamen cum laude afsloot en aangenomen werd voor de solisten-master. In het zomersemester van 2010 studeerde ze bij Jeanette de Boer in Salzburg aan het Mozarteum.
Daarna vervolgde ze haar master wederom in Utrecht bij Klára Würtz en slaagde voor haar examen met een 9.
Masterclasses kreeg ze van o.a Ralph van Raat, Sally Sargent en Ferenc Rados. Ze soleerde met het pianoconcert van Leo Smit en het Via Crucis van Liszt.
Momenteel legt ze zich toe op componeren en improvisatie.
Ariadne schrijft: “Als kind speelde ik met veel plezier netjes alle liedjes uit de lesmethodes. Als jonge tiener kwamen de vragen. “Wat doen al die mannen en vrouwen in pakken en jurken op dat podium met een zwart gevaarte en in een boekje iets van Beethoven en opus-nummers? Is dat nu zo leuk?” Ik maakte mijn eigen muziek, klanken die mij inspireerden en zo af en toe eens een ‘liedje’ van iets waarop ik kon dansen of waarvan ik kon dromen. Bartók en Debussy brachten mij naar de klassieke muziek en uiteindelijk ook naar het conservatorium, waar ik in 2011 mijn master-examen deed; mét jurk en opus-nummers.
In mijn muziek zit ik dicht bij de kern van wie ik ben, en als wij iets hetzelfde hebben dus ook dicht bij de kern van wie jij bent! De titels van mijn stukken verwijzen vaak naar het overheersende gevoel van de muziek. “Je zit ergens in en daar wil je dan weer uit” “Liefdesverklaring”, “Kleine stille dingen nummer1.”
Bij de Pianowandeling speelt Ariadne een keuze uit haar eigen composities en wellicht een improvisatie erbij. Enkele titels: “Je zit ergens in en daar wil je dan weer uit”, “Liefdesverklaring”, “Vriendschapsonderhandelingen met de duistere beestjes in mijn buik”.ariadneverstegen.nl
______________________________________________________________

Jan Pieter Visschers

jppiano2Al ruim vijfentwintig jaar speel ik piano. Aanvankelijk vooral populaire muziek, alleen of met zingende vrienden. Later begon ik ook op bruiloften te spelen en in restaurants tijdens reizen in het buitenland.
De laatste jaren speel ik op professionele basis. Voornamelijk op bruiloften, recepties en exposities, in hotels, restaurants en verzorgingstehuizen en ook gewoon in huiskamers bij een gezellig diner of een feest.
Als huispianist verzorg ik de pianomuziek in de Sigarenfabriek in Utrecht (www.sigarenfabriekutrecht.nl), een prachtige en intieme ruimte waar mensen diners kunnen boeken met of zonder muzikale omlijsting. Meer informatie over Jan Pieter is te vinden op zijn eigen website: janpietervisschers-pianomuziek.nl
______________________________________________________________

Isaure Vorstman

isaure_vorstmanIsaure Vorstman (1999) is rond haar zevende met pianospelen begonnen onder leiding van haar ouders. In haar familie wordt veel aan muziek gedaan: haar broertjes en zusje spelen allen een instrument en haar oma is pianiste. Wanneer zij bij haar oma op vakantie is, neemt ze altijd tijd om samen te spelen.
Toen Isaure 9 jaar was ging ze op les bij Brede School in Culemborg en vanaf 2012 heeft ze les bij Aafje van Gemert in Utrecht . Isaure heeft twee keer meegedaan aan het Prinses Christina Concours (2014 en 2015). Sinds augustus 2015 zit zij op de Academie Muzikaal Talent (AMT) en krijgt zij les van Henk Ekkel. Binnen de AMT doet ze ook veel aan kamermuziek, waarmee ze optreedt op verschillende locaties. Ook presenteert en speelt Isaure regelmatig voor Rivierenland Klassiek, begeleidt ze het Jongerenkoor Culemborg, het Kinderkoor Culemborg,  jonge (pop)zangers en speelt ze graag allerlei soorten muziek met haar broertje Thijs, die viool en altviool speelt.

______________________________________________________________

Annick van der Waal en Sammie Jansen

Annick van der Waal
Vanaf haar 7e speelt Annick piano. Ze kreeg les op de muziekschool, speelde veel klassiek en later ook veel pop. Tijdens de middelbare school is ze gestopt met Annick_vander_Waal_©Photography-John-Verhagen-PianoBall2016-5362lessen. Ze bleef zelf verder spelen en kwam tijdens een project van de muziekschool in een bandje terecht. Samen gingen ze na dit project verder onder de naam DICE. Ze traden veel op, met als hoogepunt Appelpop. In de band speelde ze piano en zong ze tweede stem. Het genre van DICE was pop/rock. Helaas zijn ze na 4 jaar gestopt omdat iedereen zijn eigen weg ging voor een vervolgopleiding.
Annick studeert grafisch vormgeving, en tijdens haar stage in Valencia heeft ze met een vriendin veel gezongen en opgetreden in een bar, waar elke week zangsessies waren. Dit begeleidde ze op gitaar, wat ze zichzelf heeft aangeleerd. Sinds kort heeft ze ook zangles bij Connie van Koningsbrugge, wat ze met heel erg veel plezier doet! Kortom, Annick is heel graag creatief bezig!
______________________________________________________________
Sammie Jansen
Sammie_Jansen_©Photography-John-Verhagen-PianoBall2016-5236Sammie Jansen is 11 jaar en houdt ontzettend van zingen. Ze heeft al vanaf haar 7de zangles bij Connie van Koningsbrugge en deed al diverse keren mee aan de zangsessies die Connie organiseert in het Elisabeth Weeshuis. In 2016 stond Sammie vol trots in de finale van The Voice kids en zong ze bij het ‘ Pianoball’ in Theater de fransche School. Sammie zal tijdens de pianowandeling begeleid worden door Annick van der Waal. Wie weet, zijn we tijdens de Pianowandeling getuige van het optreden van een toekomstige topzangeres!
______________________________________________________________

Sally Walmsley en Nieke Lugtigheid

Sally_WalmsleySally Walmsley (1982 in Stockton-on-Tees in Engeland). Zij begon toen ze 7 was met pianospelen en op 8 jarige leeftijd met gitaarspelen. Muziek speelde een grote rol in haar leven: op haar 14de speelde ze afwisselend hobo en fagot in een orkest, zong ze in een koor, en begeleidde ze zangers en solisten op piano. Ze begon met lesgeven ook op 14 jarige leeftijd- piano en klassiek gitaar.
Op haar 16de won Sally Musician of the Year in Darlington, en mocht ze spelen in de Leeds Playhouse voor een grote Music and Arts uitvoering voor jonge talenten. Daarnaast deed ze mee elk jaar met muziek festivals en competities, piano solo, en ook piano duo en begeleiding. Elke keer nam ze de eerste prijs mee naar huis. Tot haar 18de speelde Sally ook regelmatig concerten rondom haar geboorte stad, meestal in kerken.
Op haar 18de werd Sally toegelaten bij de Royal Northern College of Music in Manchester, Engeland. Op dit conservatorium studeerde ze 4 jaar Piano Performance, onder docenten en concert pianisten Paul Janes, Martin Roscoe en Mark Ray. Daar studeerde ze ook een jaar lang clavicimbel met Gary Cooper, een jaar begeleiding, en een jaar kamer muziek. Ze speelde ook in een piano kwartet en in een oud -muziek ensemble ( clavicimbel) . Ze treed tijdens haar studie ook regelmatig op voor concerten: piano solo, begeleiding, en ensemble. Tijdens haar studie bleef Sally ook lesgeven op piano, in scholen en privé.
Sally is in 2005 cum laude afgestudeerd en sindsdien heeft ze opgetreden in Oostenrijk, Engeland en Nederland. In 2007 is zij naar Nederland verhuisd en heeft een muziekschool in Geldermalsen waar ze piano en gitaarles geeft, en daarnaast speelt ze regelmatig samen met andere pianisten/ muzikanten.
In de zomer 2011 heeft ze meegedaan met de televisie programma ‘Onder Wibi’s Vleugels’ waar ze intensieve masterclasses en lessen bij Wibi Soerjadi heeft gevolgd.
______________________________________________________________

Nieke LugtigheidFullSizeRender (1)

Nieke (17) begint aan haar eindexamenjaar op het vwo. Ze speelt zeven jaar piano en heeft les van Sally Walmsley. Ze gaat twee liedjes met een romantische inslag spelen en bij een daarvan zal ze ook zingen.

______________________________________________________________

Robbert Walraven

13335831_10153965242679230_4250974225863239908_nIk ben Robbert, 23 jaar en ik woon in Culemborg. Ik speel nu al zo lang ik me kan herinneren piano. Het liefst speel ik nummers van Nederlandse bands, of iets uit de top40.
Toen ik een keer in Café de Mart met vrienden een drankje ging drinken, viel mijn oog op de piano, ik vroeg of hij gestemd was en of ik misschien wat mocht spelen. Mijn repertoire viel goed bij het personeel en de gasten, en ik was vaker welkom. Wanneer ik nu weer eens op een vrijdagavond langskom, sluit ik vaak de avond af met pianomuziek.
Ik ga pop/Nederlandse muziek spelen
______________________________________________________________

Elisa Josso en Benno Bakker

Bakker, Benno 2016 (1)Elisa speelt al vijf jaar piano. Ze schrijft: “Ik vind piano zo leuk, omdat ik mijn gevoelens soms een beetje kwijt kan door te spelen. Het is gewoon fijn om soms lekker rustig te spelen of juist iets heel druks. Samenspelen vind ik ook heel leuk, omdat je dan moet samenwerken om een mooi stuk te krijgen.”
Benno speelt zo’n vier jaar piano. Hij zegt: “Ik ben gaan spelen omdat mijn moeder me altijd inspireerde met haar pianospel. Ik vind pianospelen fijn omdat ik er altijd blij van word. Ik vind het ook leuk om zelf liedjes te bedenken op de piano en om samen te spelen met iemand.”

____________________________________________________________________________________________________________________________

Bea de Wit

Wint, Bea de 2016-07-09 21.10.11‘Mijn naam is Bea de Wit en ik kom uit Gouda. Ik heb naast mijn baan in het basisonderwijs altijd met veel plezier piano gespeeld en geef aan een kleine groep leerlingen pianoles. Inmiddels ben ik bezig aan de slotfase van de Schumann Akademie, een muziekvakopleiding voor docerend musicus .Onlangs ben ik gestopt met mijn werk in het basisonderwijs, zodat ik me helemaal bezig kan houden met de piano en het lesgeven.
Samen met mijn man, die fagot speelt, en met andere amateur musici geef ik regelmatig huisconcerten. Het lijkt me erg leuk om met deze pianowandeling mee te doen. Culemborg is een prachtige stad om dit te organiseren.’
Meer informatie: www.pianolesgouda.info

______________________________________________________________

Iris de Wit

Wit, Iris de_IMG_0441 (2)Iris (17) komt uit Culemborg en zit in 6vwo. Naast hockey en zeilen is haar hobby pianospelen. Ze heeft een aantal jaren les gehad, maar is daar vier jaar geleden mee gestopt. Ze speelt nog steeds wel graag o.a. (film)muziek van Enrico Einaudi en Yann Tiersen en is daarom graag op het verzoek ingegaan om tijdens de pianowandeling een aantal nummers te laten horen.
______________________________________________________________

 Peiting Xue

888Peiting Xue is geboren op 15 juni 2002 in Tilburg. Zij begon op zesjarige leeftijd met piano spelen. Een jaar later werd zij toegelaten tot de Jong talent klas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij hoofdvakdocente Marlies van Gent. Naast haar ambitieuze , tijdrovende pianostudie zit ze op het Gymnasium.
In 2014 won ze de tweede prijs in het Steinway Pianoconcours in de leeftijds-categorie B. Peiting won de regionale tweede prijs van Prinses Christrina Concours 2016. Peiting treedt regelmatig op, o.a. bij “Koffie bij de piano” in Den Bosch , Landgoed “Huize Bergen” in Vught, “De Kapel” te Bloemendaal, Piano-wandeling Edam.
In oktober 2015 t/m januari 2016 speelde Peiting het Mozart dubbelconcert met Ciconia consort orkest op een fortepiano, waarin zij een rol speelt als de zus van Mozart, Nannerl. In Den Haag Nieuwe Kerk, Amsterdam posthoornkerk, Haarlem Janskerk en Utrecht Vredenburg. Vervolgens speelde Peiting het dubbelconcert met het Atheneum Kamerorkest onder de leiding van Arjan Tien.

______________________________________________________________

Wilt u tijdens een volgende Pianowandeling ook spelen op één van de locaties? Laat het ons weten via het contactformulier bij contact. Tweede zondag in september.