Samenwerkingspartners

Het Piano Buiten Festival (voorheen Pianowandeling Culemborg) werkt samen met onderstaande organisaties en opleidingen:

Samenwerkingspartner Stichting Open Monumentendag Culemborg

Stichting Open Monumentendag Culemborg
Elk jaar in het 2e hele weekend van september is er Open Monumentendag in Culemborg. Enkele van deze monumenten en daarnaast verschillende andere historische panden die normaal niet voor publiek toegankelijk zijn, bieden op de zondag onderdak aan de Pianowandeling. Van elke pianolocatie is op www.pianoculemborg.nl ook een stukje historische achtergrond vermeld. Zie ook: www.openmonumentendagculemborg.nl

 

Meer informatie over Open Monumentendag Culemborg leest u hier.

 

In verband met de regels die er gelden vanwege Covid-19 is een Pianowandeling in 2020 en 2021 niet mogelijk. Het Piano Buiten Festival biedt een goed en veilig alternatief.

School voor jong talent op het Koninklijk conservatorium Den Haag (Jong KC)
Diverse leerlingen van deze opleiding hebben al eens deelgenomen aan Pianowandeling Culemborg. De School voor Jong Talent (SvJT) op het Koninklijk Conservatorium van Den Haag geeft les aan kinderen vanaf groep 7 om school te combineren met een voortraject op het gebied van dans, muziek of beeldende kunst (vanaf de brugklas). De lat ligt hoog, want alleen diegenen die het toelatingsexamen halen, worden op de SvJT toegelaten. Ze profiteren volop van alle expertise en faciliteiten die het Koninklijk Conservatorium en de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten bieden. Een ‘excellente school’, het keurmerk van het Ministerie van OCW, mede dankzij  het zeer betrokken docententeam dat tot het uiterste gaat om het kunstzinnig talent van de leerlingen maximaal te ontwikkelen, maar er ook voor waakt dat ze het diploma halen.

 

Lees hier meer.

Samenwerkingspartner Koninklijk Conservatorium Den Haag - Jong KC
Samenwerkingspartner Pianoduofestival

Piano Duo Festival Academy
Tijdens de vijf edities Pianowandeling (2015-2019) kon het publiek 5 jaar lang ook luisteren naar piano duo’s die opgeleid worden aan de Piano Duo Festival Academy. In 2015 richtte Pianoduo Scholtes & Janssens deze Academy op. Jonge talentvolle duo’s van diverse conservatoria in Nederland worden jaarlijks gecoacht om de fijne kneepjes van het pianoduo vak te leren. De duo’s krijgen lessen, groepslessen, masterclasses van internationale pianoduo pedagogen en treden diverse malen op in diverse Radio4-programma’s en op festivals als de Uitmarkt en de Pianowandeling Culemborg. Elk jaar wordt afgesloten met een optreden tijdens het Piano Duo Festival Amsterdam. 

 

Lees hier meer over het Piano Duo Festival in Amsterdam.

 

In 2020 en 2021 zijn er geen deelnemers van de Piano Duo Festival Academy.

Programmaboekje 2021

Programmaboekje 2016

Deze website gebruikt Cookies om u de beste ervaring op onze website te geven.