Pianisten
Hieronder per locatie een overzicht van de pianisten per locatie. Klik op de naam voor meer informatie (of scroll verder naar beneden).
Om de locaties te vinden, klik hier voor een plattegrond.
1. Varkensmarkt
13:30 uur (openingsconcert)
Slava Poprugin
14:00 uur
Bert Mooiman
(programmawijziging)
14:45 uur
Rangel Silaev
15:30 uur
Tilmar Junius
4. Grote- of Barbarakerk
16:30 uur (slotconcert)
5. Theater aan de Slag
14:00 uur
14:30 uur
15:00 uur
15:30 uur
7. Herenstraat 41
14:00 uur
14:30 uur
15:00
15:30 uur
8. Plein voor de Lutherse kerk
14:00 uur
14:30 uur
15:00
15:30 uur
10. Boekhandel Tomey
14:00 uur
15:00 uur
Slava Poprugin
klassiek
De Russische pianist Slava Poprugin (1973) presenteert het klassieke muziekrepertoire op een eigentijdse manier aan het publiek. Zijn repertoire bestrijkt bijna het complete oeuvre voor piano, van heel vroeg tot vandaag de dag. Het publiek wordt meegenomen met het muzikale verhaal en beleeft het van het eerste tot het laatste moment. Slava streeft ernaar met zijn spel het hart van zijn luisteraars te raken.
Poprugin geeft al vele jaren op hoog niveau les. Hij studeerde in 2000 af aan de beroemde Gnessin Academie voor Muziek in Moskou en begon al les te geven aan kinderen op de leeftijd van 17 jaar. Van 1999 tot 2015 was hij docent aan het Tsjaikovsky Conservatorium in Moskou voor piano en kamermuziekles. Sinds hij in Nederland woont geeft hij les aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Poprugin is een veelgevraagd solist. Hij speelde samen met o.a. de celliste Natalia Gutman, met Yury Bashmet, de violiste Lisa Ferschtman en de pianisten Alexei Lubimov, Alexander Melnikov, Alexey Zuev en Jeroen van Veen.
Op 11 september speelt Poprugin op de Varkensmarkt onder andere Debussy’s Clair de lune en een compositie van Chopin. In De Fransche School zal hij muziek van Mozart en Chopin ten gehore brengen.
Locatie 1 – Varkensmarkt om 13:30 uur (openingsconcert)
Locatie 9 – Theater De Fransche School om 15:30 uur
Bert Mooiman
Nieuwe muziek in oude stijlen
De pianist, organist, kerkmusicus en muziektheoreticus
Bert Mooiman studeerde aan het Koninklijk Conservatorium (Den Haag) bij o.m. Theo Bruins (piano), Wim van Beek (orgel) en Ineke Kien (muziektheorie). Sinds 2000 is hij als docent hoofdvak muziektheorie, piano en improvisatie en als onderzoeksbegeleider verbonden aan dit instituut. In 2021 promoveerde hij aan de Universiteit Leiden met het proefschrift ‘An Improvisatory Approach to Nineteenth-Century Music’. Hij is betrokken bij diverse internationale projecten rond het improvisatieonderwijs, en was gastdocent in o.m. Amsterdam, Londen, Boekarest, Montreal en Graz. Hij publiceert over muziektheoretische onderwerpen en geeft colleges voor HOVO aan de Universiteit Leiden. Als pianist treedt Bert Mooiman zowel solistisch als in kamermuziekverband op. Sinds 1989 is hij vaste organist van de Nieuwe Badkapel (’s-Gravenhage), waar hij nauw betrokken was bij de restauratie van het Van Dam-orgel uit 1926. In deze kerk heeft hij tevens de beschikking over een historische Pleyel-vleugel en een Alexandre-harmonium.
Nieuwe muziek in oude stijlen:
Improvisaties over door het publiek aangereikte thema’s
Locatie 1 – Varkensmarkt om 14:00 uur
Locatie 4 – Grote- of Barbarakerk om 15:30 uur
Rangel Silaev
neo-klassiek/ eigen werk
Rangel Silaev (2000) begon met pianospelen toen hij vijf jaar was. Rangel kreeg onderwijs in twee studierichtingen op het conservatorium, namelijk piano en compositie en volgde masterclasses bij buitenlandse docenten. Vanaf september 2014 volgde Rangel zijn interne opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Rangel treedt veelvuldig op in binnen- en buitenland. Hij heeft een aantal prijzen en onderscheidingen ontvangen.
Naast het klassieke repertoire speelt Rangel ook zelf gecomponeerde eigentijdse muziek. In september was hij te zien in een documentaire over hem ‘Alles voor je kind’, gepresenteerd door Katja Schuurman. Rangel en zijn familie werden een jaar lang gevolgd. Ook was hij in december 2019 te gast bij het programma ‘Podium Witteman’
Sinds 2014 maakt hij eigen muziek, zowel akoestisch als elektronisch. Sinds 2018 is Rangel actief als leraar in zowel het zelf produceren van muziek en het pianospelen bij een professionele studio en school in Den Haag. Sinds 2019 heeft Rangel een eigen concertzaal en studio in zijn geboorteplaats Venray.
Rangel werkt veel als sessiemuzikant en producer in studiosessies, zowel nationaal als internationaal. Ondertussen heeft hij in zijn catalogus al 3 platinum platen en 5 goude platen.
Zijn programma tijdens het Pianofestival:
Rangel Silaev – Eigen Compositie
Rangel Silaev – De Kus
Rangel Silaev – Lira
Rangel Silaev – Astray
Rangel Silaev – Bemused
Rangel Silaev – Lost
Rangel Silaev – Elysium
Rangel Silaev – Improvisatie
Locatie 1 – Varkensmarkt om 14:45 uur
Tilmar Junius
jazz/ improvisatie
Pianist Tilmar Junius (1970) is een improviserend musicus bij wie muzikaal avontuur en een fascinatie voor de hele (jazz)geschiedenis hand in hand gaan. Hij speelt vooral eigen stukken, afgewisseld met stukken van jazzpianisten als Thomas ‘Fats’ Waller, Thelonious Monk en Billy Strayhorn.
Met drummer Wim Kegel en bassist Jan Voogd nam hij twee cd’s op: Plots is gewijd aan eigen composities, op Songs and Dances staan bewerkingen van oude Nederlandse volksmuziek.
Tilmar groeide op onder de rook van Groningen en studeerde jazzpiano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na zijn studie had hij nog een paar jaar les van pianist/componist Frank Mol met het accent op hedendaagse gecomponeerde muziek. Naast uitvoerend musicus is Tilmar een veelgevraagd docent en is hij sinds 2016 hoofd van de opleiding Jazz & Pop van het ArtEZ conservatorium Zwolle. Bovendien maakt en presenteert hij sinds augustus maandelijks het programma Jazz Piano voor de Concertzender.
Locatie 1 – Varkensmarkt om 15:30 uur
Arjuna Sansaar
klassiek
Arjuna is 13 jaar en woont in Houten. Hij begon op vierjarige leeftijd met piano spelen. Hij heeft meegedaan aan de summercourse van Wibi Soerjadi en werd gevraagd om in een tv spot met hem te spelen als jonge Wibi. Hierna heeft hij een aantal lessen van hem gekregen. Sinds 2019 heeft hij pianoles van Henk Ekkel. Vanaf September 2022 is hij toegelaten op het AMT Utrecht. Naast het spelen van piano en school vindt hij het erg leuk om te voetballen en met vrienden af te spreken.
Arjuna gaat voor ons de volgende stukken spelen:
- Bach prelude and fugue no 9 in e major
- Mozart Piano Sonata no. 5 in G major, kv. 283
- Chopin Études, Op. 25: No. 2 in F Minor
- Brahms Intermezzo in B-Flat Major, Op. 76 No. 4
- Mozart Piano Sonate no.15, k.545 1st mov.
Locatie 2 – Synagoge om 14:00 uur
Johannes Asfaw
klassiek
Romée en ik vormen sinds een aantal jaar een duo. We hebben elkaar leren kennen tijdens onze vooropleiding aan het conservatorium van Den Haag en sindsdien zijn we nauw in contact met elkaar gebleven. Na een aantal jaar te hebben gestudeerd in Den Haag ging Romée studeren bij Coosje Wijzenbeek in Amsterdam en ik bleef piano studeren in Den Haag bij Ellen Corver, en daarnaast orkestdirectie.
Momenteel studeren we beide aan conservatoria in België (Brussel en Antwerpen). Onze motivatie voor het vormen van een duo is omdat we beide erg geëngageerd zijn om de werken van de componisten via een intense studie zo goed mogelijk te interpreteren. Hiernaast houden we er ook van experimenteel te werk te gaan maar wijken nooit af van de basisprincipes van de tijd waarin het werk geschreven werd. Niet alleen hebben we veel raakvlakken binnen de muziek maar ook erbuiten, dit brengt onze muziek alleen maar beter samen.
Locatie 2 – Synagoge om 14:30 uur
Ton van der Voort
klassiek/ jazz
Ton van der Voort speelt sinds zijn 6e piano en is een professionele liedbegeleider. Gedurende zijn klassieke studie heeft hij onder andere les gehad van Pim Visser, Hein Meens, Tan Crone en Rudolf Jansen. De laatste jaren legt hij zich naast het begeleiden van zang meer op een solo carrière toe.
Het programma is een reis van de romantische Chopin naar de atonale composities van Scriabin. Dan is er nog de jazzmuziek van Oscar Peterson… Wat hebben deze composities nu gemeen? Als eerbetoon aan Ellen Verhagen sluiten we af met Clair de lune van Debussy.
Programma:
F. Chopin Nocturne Op. 27 No.2 (1835)
A. Scriabin (1871-1915) Preludes
– op. 9 no. 1 (linkerhand) (1894)
– op. 17 no. 6 (1896)
– op. 33 no. 1 (1903)
– op. 74 no. 2, 3, 4 (1914)
O. Peterson (1925-2007) Little Girl Blue (1968)
C. Debussy Clair de lune (1890)
Locatie 2 – Synagoge om 15:30 uur
Pianoduo Hanny de Winter & Esther Groot
Canto Ostinato
Het beroemde Canto Ostinato voor toetsinstrumenten werd in de periode 1976-79 gecomponeerd door de Nederlander Simeon ten Holt. Het is sinds de eerste uitvoering in 1979 ontelbare malen uitgevoerd, in allerlei verschillende bezettingen, en ook nu nog onverminderd populair.
Bijzonder aan het stuk is dat het voor de uitvoerenden een groot element van improvisatie bevat. Hierdoor klinken geen twee concerten hetzelfde en is ook de lengte van het stuk iedere keer anders. Door de minimalmusic-eigen herhalingen met kleine verschuivingen en het uitrekken van de tijd kan er een meditatieve sfeer ontstaan, soms met een trance-achtig effect. Het publiek wordt dan ook uitgenodigd een ligmatje mee te nemen, om zo optimaal te kunnen ontspannen en meedrijven op de golven van de muziek.
Hanny de Winter studeerde orgel aan het Utrechts Conservatorium en daarna piano via staatsexamen. Lesgeven in haar eigen muziekpraktijk in Geldermalsen is haar passie en heeft haar grote bezieling, al 40 jaar! Ze ontwikkelt graag vertrouwen, eigenheid en vreugde in het spelen. Talentontwikkeling heeft haar grote liefde. Zelf improviseert ze graag en dat draagt ze ook over aan wie wil.
Momenteel speelt ze samen met violiste Nasim de Haas en is ze pianiste bij een muzikale voorstelling De Beestenboel, voor groep 1,2,3. Ze is met veel plezier organist van de PKN Kerk in Geldermalsen en Beesd en orgeldocente bij KEC in Culemborg.
Ze begeleidde veel koren en andere instrumentalisten, was ook dirigente en mede organisator en muzikante bij grote muziekprojecten, zoals Matthäus Passion en Weihnachts Oratorium.
Zang en viool hebben haar speciale voorkeur. Ze is een rasbegeleidster, die het mooie in iedereen naar boven weet te laten komen.
Canto Ostinato is een droom die nu opnieuw uitkomt!!
Esther Groot studeerde piano en zang aan het toenmalige Hilversums Conservatorium, in de begintijd van haar studie nog Muziek Pedagogische Academie genoemd. Het lesgeven is haar lust en haar leven. Daarnaast heeft ze met veel plezier violisten, fluitisten en vooral zangers begeleid.
Tegenwoordig geeft ze nog steeds concerten als DuoLaCaresse, met mezzo-sopraan Caroline Scheer.
Ze heeft twee pianolesboeken op haar naam staan, dit zijn voordrachtsstukken en melodische etudes. De Pianowandeling in Culemborg heeft een nieuwe impuls gegeven aan haar solo-optreden. In 2014 is ze begonnen met een groot Canto-Ostinato-project met haar pianoleerlingen. Dit heeft geleid tot een herontdekking van het stuk, dat ze sindsdien in verschillende ensembles en
bezettingen heeft uitgevoerd.
Locatie 3 – Rooms-katholieke Barbarakerk van 14:00 tot 16:15 uur
Jacco Lamfers
eigen werk/ minimal music
Jacco Lamfers (1970) speelt eigen werk. Daarnaast werk van Philip Glass, Arvo Pärt en Douwe Eisenga.
Hij studeerde compositie, piano en liedbegeiding aan de Conservatoria van Den Haag en Rotterdam.
Als veelgevraagd liedbegeleider maakte hij tournees in Nederland, Duitsland, Zweden, Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika.
Van 2013-2018 woonde hij in Schotland, waar hij als docent werkte aan het Royal Conservatoire of Scotland in Glasgow. Temidden van de Schotse natuur ontwaakte de inspiratie om het componeren weer nieuw leven in te blazen.
Deze Schotse inspiratie nam hij mee terug naar Nederland, wat resulteerde in een album met pianomuziek: Highland Meditations. Plaatsgenoot en vriend Douwe Eisenga was een fijne sparring partner in de totstandkoming hiervan.
Zijn laatste compositie-opdracht was een Pinksterkantate voor solist, koor en ensemble en nu is hij bezig aan een nieuw piano-album.
Locatie 4 – Grote- of Barbarakerk om 14:00 uur
Jeroen van Veen
slotconcert
Jeroen van Veen (1969) volgde zijn opleiding aan het Utrechts Conservatorium. Als pianist is hij prijswinnaar van diverse concoursen en geeft hij concerten over de hele wereld. Daarnaast nam hij reeds 200 cd’s, 5 dvd’s en 6 dubbel Lp’s op voor diverse labels. In de meest gevallen was hij de ontwikkelaar, technicus, editor, uitvoerende en eindverantwoordelijke van deze producties. Van Veen is volgens een aantal critici dé ‘minimal music’ specialist, maar werkte ook o.a. samen met Robert Craft aan het oeuvre van Igor Stravinsky voor piano. Ook nam hij al het werk van Simeon ten Holt op voor meerdere piano’s in samenwerking met diverse collega’s. Van Veen is regelmatig te gast als jurylid in internationale concoursen en is Director of artistic Development voor de International Murray Dranoff Two Piano Foundation in Miami.
Als componist/arrangeur maakt Van Veen gebruik van elektronische muziek is sterk geïnspireerd door minimal music met crossovers naar Jazz, Blues, Soundscape, AvantGarde, Techno, Trance en Pop Muziek. Zijn 24 minimal preludes die hij schreef van 1999 tot 2006 verschenen integraal op de Cd box Minimal Piano Collection. In 2014 verscheen zijn box Piano Works met een selectie eigen werken op 5 cd’s. Zijn oeuvre omvat inmiddels een kleine 150 composities.
‘Ik zie in de repetitieve muziek een vergelijking met de manier waarop onze samenleving is opgezet. Als je ziet hoe we bomen planten naast ons wegennet, hoe we bouwen, hoe we dingen produceren – alles gaat in series. Maar nooit exact gelijk, de herhaling is nooit dodelijk.’
‘Dutch pianist and composer, Jeroen van Veen, the leading exponent of minimalism in Holland today’, Alan Swanson (Fanfare, 2010)
Jeroen heeft Ellen Verhagen, onze bezielende inspirator, enkele jaren pianoles gegeven.
Locatie 4 – Grote- of Barbarakerk om 16:30 uur: slotconcert!
Connie Lou
jong talent klassiek
Connie Lou (19) is op vierjarige leeftijd begonnen met pianolessen. In 2016 was ze toegelaten bij de School voor Jong Talent (SvJT) aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Marlies van Gent. Van 2016 tot 2020 bereikte ze drie keer achtereenvolgens de finale van het Steinway Pianoconcours. Ze is momenteel tweedejaars bachelorstudent tandheelkunde bij het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam. Dit jaar is ze ook toegelaten bij het Koninklijk Conservatorium waar ze dit schooljaar is begonnen met haar studie klassiek piano.
Programma:
W.A. Mozart sonata nr. 8 in A, K.310
Deze pianosonate is een van slechts twee pianosonates van Mozart in mineur. Het werd gecomponeerd in de zomer van 1778 rond de tijd van de dood van zijn moeder, een van de meest tragische tijden van zijn leven.
C. Debussy prelude nr. 5: Bruyères
De 24 Preludes voor solo piano van Claude Debussy zijn verdeeld in twee boeken. “Bruyères”, vertaald als “heide”, is de vijfde Prelude van Boek II.
Locatie 5 – Theater aan de Slag om 14:00 uur
David Heemskerk
jong talent klassiek
David Heemskerk speelt al 6 jaar piano. Daarbij vindt hij het ook erg leuk om viool te spelen. Hij doet dat zelfs al 12 jaar. Hij zit nu in het vijfde jaar van het gymnasium en wil daarna graag starten op het conservatorium.
Tijdens het festival speelt David twee stukken van Chopin:
- Polonaise op.40 no.2: in dit stuk is de heimwee van Chopin naar zijn geboorte land Polen te horen.
- Scherzo op.31: dit is het tweede Scherzo uit een reeks van vier.
Locatie 5 – Theater aan de Slag om 14:30 uur
Pierre Bennett
jong talent klassiek
Pierre Bennett, 17, has been a student of Marlies van Gent in the Young Talent programme of the Royal Conservatoire in The Hague since September 2019, when arriving in the Netherlands. Pierre came to The Hague from Sarajevo, Bosnia and Herzegovina, where he started playing the piano when he entered Sarajevo’s Mladen Pozajic Music Primary School, age 9. After completing the Music Primary School and before moving to the Netherlands, Pierre was mentored by Planinka Jurisic Atic of the Maribor Conservatory in Slovenia. He has performed in a number of competitions and venues across the former Yugoslavia. Pierre was born in Brussels, Belgium, and is a citizen of Croatia, France, Slovenia and the United Kingdom.
The four hands piano program (with Max Valkenburcht): (15 minutes)
– Camille Saint Saëns, “Danse Macabre” – arranged by Ernest Guiraud
– Astor Piazolla, “Libertango” – arranged by Khatia Buniatishvili
Solo program: (15 minutes)
– Vítězslav Novák, Sonata Eroica op.24 (1st movement)
Locatie 5 – Theater aan de Slag om 15:00 uur
Vibes (Peter Elbertse en Yvette Ros)
modern/ jazz
Het duo ‘Vibes’ bestaat uit Yvette Ros (piano) en Peter Elbertse (vibrafoon). Yvette en Peter hebbe beide een voorliefde voor jazz, met name die van ’the Modern Jazz Quartet’. Het accent ligt op kwaliteit, prima improvisaties én het belangrijkste ingrediënt: plezier in de muziek!
Vibes speelt werken van the Modern Jazz Quartet en andere jazzstandards in een ‘easy listening’ jasje. The Modern Jazz Quartet werd in 1952 opgericht en speelde muziek beïnvloed door klassiek, cool jazz, blues en bebop. Gespecialiseerd in elegante, ingetogen muziek, maar dat een sterk bluesgevoel behield. Nummers als ‘Afternoon in Paris’, ‘Summertime’ en ‘Angel Eyes’ zijn o.a. te beluisteren tijdens de pianowandeling op de locatie Theater aan de Slag aan de Herenstraat 20.
Locatie 5 – Theater aan de Slag om 15:30 uur
Gerardo Luis Flores
eigen werk/ licht klassiek
Gerardo Luis Flores is een gepassioneerde componist van lichte semi-klassieke pianomuziek. Zijn muziek kan worden omschreven als hedendaagse romantische melodieën met een vleugje klassieke invloed. Pianostukken die hij heeft gecomponeerd zijn o.a. Danse Royale, Soleil de l’Après-Midi, Mémoires en Kaléidoscope.
Locatie 6 – Het Weeshuis om 14:00 uur
Bo de Myttenaere
minimal music
Op twaalfjarige leeftijd ben ik begonnen met de eerste klassieke pianoconcerten. Drie jaar later was het een wens van mij om een eigen nummer te componeren. Na een groot succes heb ik mijn schrijfproces verder doorgezet. Er zijn nu boven de honderd muziekstukken gecomponeerd. En daar zal het niet bij blijven.
Eigen composities worden gespeeld door pianist Bo de Myttenaere. Een inspiratiebron voor de pianist zijn waargebeurde verhalen die hij om zet in een muziekstuk. Ook zullen er nieuwe muziekstukken ten gehore worden gebracht.
Locatie 6 – Het Weeshuis om 15:00 uur
Erik van Marion
divers
Erik (12 jaar) is een gezellige jongen. Hij vindt knikkerbanen, computers en pianospelen leuk. Erik is geboren in Delft, waar hij op 5-jarige leeftijd is begonnen met pianospelen. Hij verhuisde met zijn ouders een jaar later naar Tiel, waar hij direct verder kon met pianospelen bij Carla van de Pol (bij De Plantage /nu Zinder in Tiel). Sinds 2020 heeft Erik ook af en toe les van Frank Peters.
Locatie 7 – Herenstraat 41 om 14:00 uur
Leo van den Bandt
divers
Leo van den Bandt is een groot muziekliefhebber die in de muziek graag zijn gevoelens laat doorklinken. Al vanaf het prille beging van de Pianowandeling in 2015 is Leo een van de deelnemende pianisten. Leo van den Bandt volgt pianolessen bij Hanny de Winter in Geldermalsen.
Leo van den Bandt is met zijn 15 jaar een van de jongere deelnemers van de Pianowandeling en zal naast klassieke componisten als Chopin en Beethoven ook enkele stukken van zijn favoriete, neoklassieke componist, Pieter de Graaf ten gehore brengen.
Locatie 7 – Herenstraat 41 om 14:30 uur
Locatie 7 – Herenstraat 41 om 15:30 uur (samen met Joren Teurlings)
Joren Teurlings
divers
Joren Teurlings (18) is geen onbekenden op deze editie van het Pianofestival. Hij levert nu al voor de achtste keer een bijdrage aan het Pianofestival. Joren Teurlings volgt pianoles bij Hanny de Winter in Geldermalsen.
Al eerder op de Pianowandeling speelden Joren samen met Leo van den Bandt quatre-mains. Ook dit jaar zullen zij samen een klein concert geven.
Locatie 7 – Herenstraat 41 om 15:00 uur
Locatie 7 – Herenstraat 41 om 15:30 uur (samen met Leo van den Bandt)
Marga Vaillant / Trio Mimosa
klassiek
Misae was born in Tokyo. She began learning the organ at the age of 3 and changed to piano lessons when she was 5 years old.
She was recommended to apply to a conservatorium. However, she had a dream to join an Airline and work as Cabin Crew. She played “Adagio” from Mozart’s Piano concert No.23 at the KLM Airchestra summer concert in 2015.
In her childhood Marga heard several music styles such as; opera, dixieland, classical music, and the easy listening jazz music that her much older brother learnt her to play when she was only 4 years old. The best birthday present ever was her first piano lesson at age 7. But, that did not last too long, although her musical talent became apparent. The piano became the red thread throughout her entire working career.
Sachiko was born in Kanagawa, Japan and started her first piano lessons when she was 4 years old. In 1975, when she was 10, she moved to the United States, where she decided to start taking private flute lessons. Since then she became more attracted to flute than to piano. In 1990, she moved to the Netherlands and met her pianist, Marga Vaillant. Together with her, she performed at the Concertgebouw kleinezaal in 2015.
Locatie 8 – Plein voor de Lutherse kerk om 14:00 uur en 15:30 uur
Anneke van Rooijen
klassiek
Anneke houdt zich in haar vrije tijd intensief bezig met pianospelen. Zij speelt klassieke werken, zoals van de componisten Grieg, Schumann of Debussy, maar ook Gershwin heeft zij op haar repertoire. Naast haar solospel speelt zij ook samen met andere instrumentalisten, met name violisten, een celliste en een fluitiste. Bovendien speelt ze graag quatre-mains.
Zij pakt diverse stijlen en perioden aan, waardoor zij leert zich in te leven in composities. Wat heeft de componist willen uitdragen met zijn werk? Waardoor heeft de componist zich laten inspireren? Anneke zorgt dat zij een beeld krijgt van de tijd en de cultuur waarin de componist leefde. Dat probeert zij mee te nemen in haar spel.
Pianospelen doet Anneke naast haar werk in de ICT. Zij vindt het een heerlijke manier van in- en ontspanning en het is de ideale manier van afwisseling met haar werk.
Op haar programma staat onder andere werk van de Spaanse componist Turina.
Locatie 8 – Plein voor de Lutherse kerk om 14:30 uur
Hielko Ubels
klassiek
Hielko Ubels (53) is een enthousiast pianist die naast zijn gezin en werk als software ontwikkelaar genoeg tijd weet te vinden om uitdagend klassiek piano repertoire in te studeren en te onderhouden.
Als tiener heeft Hielko verschillende eerste prijzen voor pianoconcoursen in Gelderland gewonnen. Ondertussen volgt hij alweer 10 jaar volgt privélessen bij verschillende Codarts pianodocenten.
Tijdens de Rotterdamse Pianodriedaagse in 2014 werd aan Hielko de Bob Brouwerprijs uitgereikt. Deze prijs werd destijds toegekend aan iemand van 30 jaar en ouder die een bijzondere prestatie heeft neergezet.
Hielko heeft al een aantal keren opgetreden tijdens de Pianowandeling in Culemborg en treedt regelmatig op bij piano evenementen zoals pianowandelingen in Edam, Schagen, Medemblik.
Hij speelt stukken uit het klassieke repertoire van componisten als o.a. Chopin, Beethoven en Schubert.
Locatie 8 – Plein voor de Lutherse kerk om 15:00 uur
Kelvin Grout
klassiek
Als liedbegeleider heeft Kelvin Grout de wereld rondgereisd en opgetreden met veel van ’s werelds grootste zangers. De laatste jaren keerde hij tevens terug naar het solo repertoire en koppelt hij deze hervonden affectie aan een opname project rond British Piano Music. Voor 2024 staat een van de meest uitdagende werken voor piano op het programma; de opname en uitvoering van het virtuose “Iberia” van Isaac Albeniz.
Verleden, Heden en Toekomst
Muziek van Scarlatti, Granados, Baines, Ferguson and Albeniz.
Locatie 9 – Theater De Fransche School om 14:00 uur
Mirsa Adami
nederlands klassiek
Ik ben in de eerste plaats een musicus die piano speelt. Het delen van de wonderen der muziek met publiek is een bijzondere gebeurtenis. Je deelt de adem, geest, hart van een componist door het stuk weer in het leven te brengen met je eigen spel.
Locatie 9 – Theater De Fransche School om 14:45 uur
Caya van Toorn
singer-songwriter
Ik ben singer-songwriter en heb jarenlang zang- en pianoles gehad. Ik ben begonnen met pianospelen omdat ik graag zelf liedjes wilde schrijven en mezelf wilde begeleiden. Ik beleef hier nog steeds veel plezier aan. Ik ben inmiddels afgestudeerd van de bachelor muziekwetenschap, waar ik goed terecht kon met mijn liefde voor muziek en piano. Mijn muziek kan beschreven worden als Nederlandstalige/Engelstalige pop en singer-songwriter muziek, met hier en daar invloeden van jazz, soul en folk.
Locatie 10 – Boekhandel Tomey om 14:00 uur
Thom Copier
pop/ jazz
Ik ben Thom Copier, 19 jaar. Ik speel al piano sinds ik 6 jaar oud ben en doe dat met heel veel enthousiasme. Ik hou van allerlei soorten muziek, waaronder Jazz, Musical, klassiek en pop muziek. Piano spelen is voor mij een vorm van rust, na school is het ook vaak het eerste wat ik wil doen. Verder houd ik er ook van om verhalen te vertellen met mijn muziek, in de stukken die ik zelf schrijf.
Locatie 10 – Boekhandel Tomey om 15:00 uur
Fred Händl
eigen werk/ pop
Fred Händl (‘72) is in het begin van de jaren ’90 jazz en lichte muziek gaan studeren aan het conservatorium in Tilburg. Daarna is hij de studie Muziektherapie gaan volgen. Fred geeft nu ruim 20 jaar piano- en muziekles en heeft tijdens eerdere edities van dit festival muziek van de Beatles en Frank Zappa ter gehore gebracht.
Locatie 10 – Boekhandel Tomey om 15:30 uur