Pianofestival 2023

Pianofestival Culemborg 10 september 2023

Zondag 10 september 2023 vindt voor de negende keer het Piano Festival Culemborg 2023 plaats. Op vijftien prachtige locaties is er tussen 13.30 en 17.30 uur live pianomuziek te beluisteren. In dit festival combineren we enkele buitenpodia met prachtige historische ruimtes. Het publiek maakt kennis met zo’n veertig jonge en oudere, amateur- en professionele pianisten met als thema Dansende toetsen.

 

Martin Oei laat de toetsen dansen in de Fransche School met zijn Tom and Jerry-programma. In de Synagoge presenteren jonge talenten zich. Of in de Boomgaard achter het Weeshuis, in de Rooms-Katholieke kerk aan de Markt of in de winkels van de Culemborse ondernemers laten enthousiaste amateur-pianisten zich van hun beste kant horen. In de Grote Kerk spelen Slava Poprugin en Kelvin Grout. Ook Douwe Eisenga is van de partij en het openingsconcert op de Varkensmarkt wordt verzorgd door het duo Scholtes-Janssens. Tijdens het slotconcert speelt Kimball Huigens in afwisseling met de koren Nieuw Vocaal Amsterdam en CIUL Lissabon. En natuurlijk zal de ‘Bespeel-mij-piano’ ook dit jaar weer op de Markt komen te staan. En als de piano’s zwijgen bespeelt Dick van Dijk het klavier van de beiaard.

Alle locaties zijn gratis toegankelijk. Het publiek kan van de ene naar de volgende wandelen en stel zo een eigen festivalprogramma samenstellen.

Zondag 10 september 2023

Van 13:30 – 17:30 uur

Diverse locaties in de binnenstad van Culemborg.

Programmaboekje 2021

Programmaboekje 2016

Deze website gebruikt Cookies om u de beste ervaring op onze website te geven.