Kunstpiano

In het kader van het jubileumjaar in 2019 is het Koningin Wilhelmina College benaderd om met leerlingen een piano te beschilderen aan de hand van een zelfgemaakt ontwerp. Tien leerlingen van het Koninklijk Wilhelmina College hebben onder leiding van docent Hans Zoutewelle hun creativiteit laten zien. De opdracht was iets van Culemborg en de Pianowandeling mee te nemen in het ontwerp.

 

De leerlingen hebben de opdracht kunstzinnig, creatief en verbeeldend vertaald. Zo heeft de jury – bestaande uit Hanny de Winter, Peter Steutel, Ellen Verhagen en Henriett Somlai – opgemerkt dat er goed voorbereid te werk is gegaan: kleuren van het Pianowandeling logo, Culemborg ‘by night’, de Heilige Barbara, de spoorbrug maar ook persoonlijke ervaringen met bloemen langs de Lek kwamen in de ontwerpen terug. Elke kunstenaar heeft zijn toelichting gegeven op zijn inspiratie en keuze van het ontwerp. 

 

Aan de hand van het winnende ontwerp van Marit Zeldenthuis is de piano beschilderd die daarna bij Vollin is geplaatst. De andere deelnemende kunstenaars waren: Aya Barzizaoua, Sanne Brans, Luna Neijenhuis, Chagalle Pennink, Job Slothouwer, Koen Sparla, Fleur Verbeeten, Jeroen Verlinde, Eva Wijnen, Nienke de With. Ze ontvingen allemaal een Certificaat van deelname, een ijscadeaubon en een pianopotlood.

Pianowandeling 2019 Milou Oomens
Jong talent Erik van Marion speelt op de Kunstpiano tijdens de Pianowandeling
Voor- en achterzijde van de kunstpiano met het definitieve ontwerp.
Marit Zeldenthuis winnend piano ontwerp
Marit Zeldenthuis met het winnende ontwerp.
Kunstpiano persfoto pianowedstrijd - leerlingen KWC jury en docent
Leerlingen van KWC, jury en docent bij de onthulling van het winnende ontwerp.
Kunstpiano miniatuur ontwerpen
Alle ontwerpen op tafel omringd door de kunstenaars.

Programmaboekje 2021

Programmaboekje 2016

Deze website gebruikt Cookies om u de beste ervaring op onze website te geven.