Over Ons

Het initiatief voor de Pianowandeling Culemborg ligt bij Ellen Verhagen-Tilstra met een passie voor piano. Na een geslaagd bezoek aan de Pianowandeling Edam in 2012 dacht Ellen direct aan de mogelijkheden voor een soortgelijke pianowandeling in het prachtige centrum van Culemborg. Al snel maakte ze haar ideeën kenbaar aan het publiek met een Facebookpagina en sprak ze met vrienden over de plannen.

Haar enthousiasme sloeg over naar anderen waardoor er in 2014 een pianocomité werd samengesteld dat, naast Ellen, bestaat uit de
pianoliefhebbers Peter Steutel, Marit Janssens* en Elmar van Loon. Van begin 2016 tot 2020 nam Hanny de Winter de plaats over van Marit Janssens.
Vanaf 2021 bestaat het Pianocomité uit Peter, Elmar, Ton van der Voort en Ellen. 

 

Met veel plezier zet het comité zich in voor de promotie van pianomuziek in en rond Culemborg. Daarnaast is door het comité deze website in het leven geroepen (www.pianoculemborg.nl) om een portal te creëren met informatie over o.a. pianolessen, concerten en andere piano gerelateerde activiteiten. Begin 2016 is de Stichting Pro Piano opgericht, waar de Pianowandeling Culemborg een van de activiteiten is om piano in de brede zin te promoten (www.stichtingpropiano.nl)

Op de foto (uit 2017) de vier enthousiaste pianisten en/of pianoliefhebbers die de Pianowandeling Culemborg organiseren, met (v.l.n.r.) Peter Steutel, Elmar van Loon, Ellen Verhagen en Hanny de Winter.

Pianocomite selfie 2017

Programmaboekje 2021

Programmaboekje 2016

Deze website gebruikt Cookies om u de beste ervaring op onze website te geven.