Veelgestelde vragen / FAQs

Wat is een pianowandeling?
Tijdens een pianowandeling wordt op diverse locaties in en rond de binnenstad van Culemborg piano gespeeld door zowel professionele als amateurpianisten van alle leeftijden. Er is een grote diversiteit aan muziekstijlen. De gekozen locaties zijn uiteenlopend en soms verrassend, zoals een woonkamer, galerie, museum, café, kerk, historisch gebouw, of theater. Bij mooi weer zijn er ook buitenlocaties.
De pianowandeling wordt gestart met een openingsconcert, en afgesloten met een slotconcert.

Wanneer vindt er in Culemborg een pianowandeling plaats?
Op zondagmiddag 13 september 2015 vond de eerste Pianowandeling Culemborg plaats. Het doel is om elke 2e zondag van september een Pianowandeling te laten plaatsvinden in en rond het centrum van Culemborg.

Hoe lang duurt de Pianowandeling Culemborg?
De wandeling zelf duurt 2 uur (van 14.00 tot 16.00 uur), en wordt voorafgegaan door een korte opening om 13.00 uur en afgesloten met een slotconcert om 16.30 dat ongeveer een uur zal duren, beiden op een centrale locatie in het centrum.

Hoeveel locaties maken deel uit van de Pianowandeling Culemborg?
Tussen de 17 en 20 locaties, variërend van Theater, kerken, huiskamers tot aan diverse musea en buiten op de Markt voor het Stadhuis.

Zijn er kosten verbonden aan de Pianowandeling Culemborg?
De pianowandeling is gratis en voor iedereen toegankelijk. Op diverse locaties en na afloop van het slotconcert is het mogelijk een donatie te doen als tegemoetkoming in de kosten.

Op welke manier kan ik een (financiële) bijdrage leveren aan de Pianowandeling Culemborg?
Financiële bijdragen of bijdragen in natura zijn uiteraard zeer welkom.

  • Als particulier kunt u Pianovriend en als bedrijf kunt u Pianosponsor worden.
    Klik op de Donatie knop bovenaan voor meer informatie.
  • U kunt ook een specifiek onderdeel van de Pianowandeling sponsoren, zoals een professionele pianist, licht- en geluidstechniek, drukwerk, etc. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier bij contact.
  • Als pianodocent, pianostemmer, pianoverkoper/verhuurder, in of in de buurt van Culemborg, kunt u een vermelding krijgen op deze website. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier bij contact, en wij informeren u over de mogelijkheden.


Wat gebeurt er met de opbrengst van donaties en vrijwillige bijdragen?

Alle bijdragen komen geheel ten goede aan het organiseren van de Pianowandeling Culemborg en het onderhouden van de website.

Ik wil zelf ook een pianowandeling organiseren. Hoe doe ik dat?
Neem contact met ons via het contactformulier bij contact, dan kunnen wij u hierover informeren. De Pianowandeling Culemborg is immers ook ontstaan doordat de Pianowandeling Edam hiertoe geïnspireerd heeft.

Programmaboekje 2021

Programmaboekje 2016

Deze website gebruikt Cookies om u de beste ervaring op onze website te geven.